x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Realizările Guvernului Boc? 160 de pagini… goale!

Realizările Guvernului Boc? 160 de pagini… goale!

de Aniela Nine    |    14 Sep 2010   •   00:00
Realizările Guvernului Boc? 160 de pagini… goale!

O carte destul de groasă, învelită în coperte portocalii, al cărei titlu, "Realizările Guvernului Boc în perioada 2009-2010", te trimite imediat la un document cu caracter economic. Pe coperta patru însă numele autorului Mihai Stănescu ridică ceva semne de întrebare.

Dacă însă răsfoieşti paginile complet albe, fără nici o singură literă măcar, ştii sigur că te afli în faţa celei mai recente creaţii "politice" a caricaturistului Mihai Stănescu: 160 de pagini gol-goluţe despre "realizările" Guvernului Boc. Despre cartea sa, Mihai Stănescu povesteşte cu umor: "Iniţial, toate paginile erau pline cu text, cu realizările Guvernului, dar fiindcă mă costa prea mult, am hotărât la tipografie să scoatem textul ca să plătesc mai puţin. Şi de asta a ajuns aşa". Întreb dacă a trimis un exemplar Guvernului sau lui Emil Boc. Spune, în glumă, că nu ştie unde-i sediul Guvernului, mai ales după ce acum câţiva ani le-a trimis o scrisoare în care le cerea să-i plătească drepturile de autor pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu la care nici până azi nu a primit răspuns.

Până să ajungă la Guvern, cartea lui Stănescu se găseşte de vânzare în magazinul său. "Poate am să o şi lansez, nu ştiu, am mai făcut o lansare cu o carte anul trecut şi nu a venit decât o persoană. Era un ziarist. Nu prea sunt eu băgat în seamă. Nici o librărie nu mă primeşte să vând cărţi, librăriile la care am fost mi-au spus că ei au numai cititori de elită şi nu înţeleg limbajul ăsta", ironizează situaţia Stănescu.

×
Subiecte în articol: observator