x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record de viteză pe A1: Un şofer, prins cu 225 km/h pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

Record de viteză pe A1: Un şofer, prins cu 225 km/h pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

01 Iul 2011   •   07:55
Record de viteză pe A1: Un şofer, prins cu 225 km/h pe Autostrada Bucureşti-Piteşti

"L-a suparat un alt autovehicul cu putere similara, si a vrut sa-i demonstreze, probabil, ca e mai bun decat el", a declarat Carol Varna, seful Politiei Autostrazi. Dupa ce a platit amenda si a ramas fara permis pentru 3 luni de zile, el a fost lasat totusi sa conduca pana acasa.

In cele patru ore de actiune s-au dat peste 200 de sanctiuni, in valoare de peste 100.000 de lei. Au fost retrase 38 de certificate de inmatriculare pentru defectiuni tehnice si au fost date 41 de amenzi pentru viteza, anunta Antena3. Un sofer a fost prins conducand cu permisul suspendat.

Recordul de viteza a fost inregistrat cu ajutorul unui nou aparat radar, care nu poate fi detectat. Aparatul a ajuns la Politia Autostrazii de o luna si a fost testat pentru prima oara aseara, dar politistii au promis ca actiunile vor continua.



Autostrada Transilvania, viteze demne de Formula 1

In ultimul an, pe tronsonul de autostrada A3 cele mai mari viteze surprinse de aparatele radar au fost de 213 km/h, 207 km/h si 197 de km/h. Toti soferii prinsi ca au depasit limitele de viteza au ramas fara carnet pentru 90 de zile si au avut de platit amenzi de sute de lei. Cu toate acestea, soferii care reusesc sa scape de radarele

Politiei si se filmeaza ruland cu viteze de pana la 300 de km/h pe A3 se mandresc cu aceste imagini si le posteaza pe YouTube. Astfel, un motociclist s-a filmat in timp ce mergea cu 290 de kilometri la ora pe Autostrada Transilvania, explicand ca nu a reusit sa atinga o viteza si mai mare din cauza vantului puternic.

Si Autostrada Soarelui este "calcata" de vitezomani. un sofer din Bucuresti a fost surpins de radar circuland cu 248 de kilometri pe ora pe A2.

×