x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rectorul Universităţii Bucureşti a răpit simbolul libertăţii

Rectorul Universităţii Bucureşti a răpit simbolul libertăţii

de Sorin Anghel    |    23 Ian 2012   •   21:00
Rectorul Universităţii Bucureşti a răpit simbolul libertăţii

De aproape doua saptamani, ro­ma­nii isi striga disperarea in Piata Uni­versitatii. Cei care n-au putut ajun­ge la Kilometrul Zero al De­mo­cratiei si-au dorit sa ur­ma­reasca imagini live pe jurnalul.ro, site care si-a obisnuit publicul cu transmisii nonstop din cele mai importante locuri ale Romaniei.

Site-ul Jurnalului National tran­smite imagini live din Capitala cu ajutorul camerelor web care sunt instalate in diverse lo­curi. La Piata Univeristatii, came­ra web a functionat pana in luna no­iembrie a anului trecut, atunci cand conducerea Facultatii de Geo­grafie, acolo unde era po­zi­tio­nat echipamentul, a anuntat ca au loc lucrari de renovare in man­sar­da cladirii si trebuie sa intrerupem pentru o perioada transmisia. Pe­rioada a devenit una nelimitata ime­diat ce au inceput protestele, atunci cand rectorul Mircea Du­mi­tru a cerut conducerii Facultatii de Geografie sa nu mai permita ac­cesul Jurnalului National in in­cin­ta institutiei de invatamant si sa in­trerupa orice forma de colaborare cu presa. Decizia a fost trecuta si prin Senatul Universitatii saptamana trecuta, fiind aprobata.

Cladirea Universitatii Bu­cu­resti a fost pana in 2012 locul din care li se vorbea romanilor. Toata lu­mea are in minte si acum imagi­ni­le cu statiile de amplificare montate in balconul Universitatii in 1990 sau discursul tinut de catre Emil Constantinescu in 1996, dupa ce a fost ales presedintele Ro­maniei. Acum, Universitatea Bu­curesti s-a spoit in portocaliu si obstructioneaza dreptul la informare pentru milioane de romani.

Specialist in logica filosofica, lo­gica simbolica, filosofia limbajului, metafizica modalitatilor, epistemologie si filosofia mintii, prof. dr. Mircea Dumitru a fost ales de catre 782 de persoane dintre cele 1.315 care au avut drept de vot. Man­datul sau in fruntea Universi­ta­tii Bucuresti a inceput cu stan­gul, dovedind ca zvonurile privind le­gaturile sale cu regimul portoca­liu nu sunt vorbe aruncate in vant. Rectorul s-a opus transmiterii de ima­gini live de la Piata Uni­ver­si­ta­tii, desi in planul sau de manage­ment spunea ca pozitia institutiei pe care o conduce trebuie sa fie una in sprijinul societatii. 'Ca ins­ti­tutie publica, UB se afla in serviciul societatii romanesti in diferite mo­duri, inclusiv prin ofe­rirea de so­lu­tii pentru problemele comunitatii', scrie Mircea Du­mitru.

×
Subiecte în articol: observator