x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa a fost SUSPENDAT. Dănuţ Epure află astăzi dacă va fi arestat

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa a fost SUSPENDAT. Dănuţ Epure află astăzi dacă va fi arestat

31 Iul 2013   •   11:43
Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa a fost SUSPENDAT. Dănuţ Epure află astăzi dacă va fi arestat

Rectorul Universităţii "Ovidius" din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, "până la elucidarea situaţiei" sale juridice, anunţă Mediafax. El află astăzi dacă va fi arestat preventiv, așa cum au cerut procurorii DNA completului Tribunalului București. Tiberius-Dănuț Epure a fost reținut ieri de procurorii anticorupție, sub acuzația de luare de mită.

Judecătorii Tribunalului București sunt așteptați să ia astăzi o decizie în cazul rectorului Tiberius Dănuț Epure, pe numele căruia procurorii Direcției Naționale Anticorupție au propus arestarea preventivă, pentru 29 de zile.

Rectorul Universității „Ovidius” a fost reținut ieri, pentru 24 de ore, pentru trei infracțiuni de luare de mită.

Conform ordonanței de punere în mișcare a acțiunii penale, în cursul lunii august 2012, inculpatul Tiberius-Dănuț Epure, în calitate de rector al Universității „Ovidius” din Constanța, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius”, pe un loc destinat cetățenilor străini.

„De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, inculpatul Tiberius-Dănuț Epure a pretins, atât direct cât și prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziția unor candidați la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs”, arată comunicatul DNA. Din banii pretinși în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidați subiectele și rezolvările acestora la disciplinele biologie și chimie. În acest demers, de pretindere și primire a sumei de 4.000 de euro, Tiberius-Dănuț Epure a fost ajutat de inculpatul Stere Tala persoană fără calitate specială, care a intermediat relația cu persoana care a dat suma de bani.
Antecedente la nivelul conducerii universităților

Conform informațiilor comunicate de DNA, Tiberius-Dănuț Epure este al patrulea rector român care ajunge în fața instanței, însă este primul care este acuzat de luare de mită. Ceilalți trei, proveniți din alte trei centre universitare din țară – București, Iași și Oradea, au fost cercetați pentru abuz în serviciu, tentativă la infracțiuni care ar fi prejudiciat bugetul UE, înşelăciune, fals intelectual, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.


×