x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Recursul în casaţie în dosarul TELEPATIA, respins. Avocaţii vor ataca la CEDO decizia Curţii Supreme

Recursul în casaţie în dosarul TELEPATIA, respins. Avocaţii vor ataca la CEDO decizia Curţii Supreme

27 Ian 2015   •   10:33
Recursul în casaţie în dosarul TELEPATIA, respins. Avocaţii vor ataca la CEDO decizia Curţii Supreme
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Curtea Supremă a respins recursul în casaţie depus de Dan Voiculescu la sentinţa din dosarul Telepatia, ca fiind inadmisibil, anunţă Antena3. Decizia de astăzi este una definitivă.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a declarat marţi, după aflarea verdictului Curţii supreme, că va merge mai departe în acest caz, existând două căi de atac. "Nu depunem armele. Vom uza şi de calea de atac extraordinară a revizuirii", a declarat avocatul la Antena 3.

 
Revizuirea, a explicat apărătorul lui Dan Voiculescu, este o cale de atac completă, pentru îndreptarea erorilor judiciare şi care aduce în prim-plan fapte care nu au fost cunoscute iniţial.

O a doua cale de atac mai este, potrivit avocatului, adresarea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, demers pe care l-a şi început.
 
De altfel, apărătorul lui Dan Voiculescu a afirmat că a depus deja o plângere şi la CEDO, care priveste urmatoarele aspecte: incalcarea dreptului la un proces echitabil, a independentei si impartialitatii instantei de judecata, a prezumtiei de nevinovatie - prin afirmatiile publice facute de Traian Basescu - si a dreptului de informare si aparare

Apărătorii au mai arătat că judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel au ignorat voit probele obţinute chiar de către DNA care ar fi demonstrat nevinovăţia inculpaţilor din dosarul Telepatia.

Judecătorii Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea au respins 50 de cereri de probatorii fără nicio motivare. Printre acestea şi audierea fostului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, dar şi a preşedintelui Traian Băsescu. Avocaţii au susţinut că expertizele respinse de magistraţi ar fi putut arunca în aer acuzaţiile DNA. Imensa documentaţie de 40 de volume oferită la cerere parchetului anticorupţie relevă faptul că cele 40 de privatizări făcute de ADS în perioada 2002-2007 - printre care s-a numarat şi privatizarea ICA - au fost făcute în maniera identică, prin procedura simplificată. Deşi în toate celelalte 39 de privatizări identic facute de ADS procurorii DNA au dat soluţii de neîncepere a urmăririi penale, numai în "Dosarul Telepatia" procurorii DNA Emilian Eva şi Doru Ţuluş au văzut infracţiuni.

×