x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reduceri de preţuri la pârtia din Buşteni. Ski-pass-ul pentru o zi costă acum 125 de lei

Reduceri de preţuri la pârtia din Buşteni. Ski-pass-ul pentru o zi costă acum 125 de lei

de Sorin Anghel    |    29 Ian 2012   •   21:00
Reduceri de preţuri la pârtia din Buşteni. Ski-pass-ul pentru o zi costă acum 125 de lei

Inceputul sezonului a fost unul catastrofal pentru administratorii "domeniilor schiabile" din Romania. Prima parte a lui decembrie a fost moarta, iar in perioada Sarbatorilor de Iarna s-a schiat mai mult la presiunea turistilor care au platit destul de mult pentru o vacanta la munte.

Lucrurile sunt arata cu totul altfel acum. Dupa ce saptamana trecuta a nins atat de mult incat masinile care prepara zapada abia au reusit sa intre pe partii, acum urmeaza inca 5 zile cu temperaturi extrem de scazute, numai bune pentru pornirea instalatiilor de zapada artificiala.

Din pacate, dupa incheierea vacantelor, in zona montana se practica doar turismul de week-end. Administratorii partiilor practica reduceri pentru cei care vin sa schieze in zilele lucratoare. Acelasi timp de promotie a fost adoptat si de catre hotelieri. Din pacate, efectele nu sunt prea vizibile.

Comunitatea schiorilor din tara s-a aratat contrariata la inceputul anului, atunci cand au fost afisate preturile la transportul pe cablu pentru partiile Kalinderu din Busteni. Cei care si-au dorit sa schieze in statiunea de sub Caraiman au trebuit sa scoata din buzunar 250 de lei pentru achizitionarea unui ski-pass valabil pentru o singura zi. La presiunea publicului, cei care administreaza cele doua partii, telescaunul si fun-park-ul au luat decizia de a reduce preturile incepand de ieri cu 50%. "Sporturile de iarna trebuie sa fie cat mai accesibile. Am luat decizia de a face aceasta reducere de 50% pentru ca au venit multi oameni si ne-au certat ca avem cele mai mari preturi din tara. I-am ascultat si acum preturi mai mici decat la Predeal sau la Azuga. Ii asteptam pe turisti sa schieze la Kalinderu. Conditiile sunt foarte bune, iar in luna februarie vom organiza din nou o etapa din cadrul Cupei Mondiale la Escalada pe Gheata", a declarat Emanoil Savin, primarul localitatii Busteni.

La Sinaia, cei care folosesc telegondola si telescaunul Valea Soarelui pot cumpara un ski-pass de o zi la pretul de 120 de lei. Cine vrea sa mearga cu telecabinele, tele­scau­nul care urca de la Cota 1.400 si cel din Valea Dorului are nevoie de o alta cartela, ce costa 150 de lei. La Azu­ga, in week-end se plateste 140 de lei. In cursul saptamanii se practica o reducere de 10 lei. La Predeal ziua de schi costa 150 de lei, in vreme ce in Poiana Brasov se plateste 125 de lei.

Prognoza
Astazi, vremea va fi geroasa in special dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil si doar in Carpatii Orientali izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Temperatura aerului va marca o scadere fata de intervalul precedent. Indeosebi pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura. Maine, vremea va fi geroasa. Cerul va fi variabil spre mai mult senin si doar izolat vor fi conditii de fulguiala, indeosebi in Carpatii Orientali si in Muntii Banatului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele de luni. Pe vai si in depresiuni izolat se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura. Miercuri, vremea se va mentine geroasa. Cerul va fi variabil si doar cu totul izolat vor fi conditii de ninsoare, spre sfarsitul intervalului in Muntii Banatului. Vantul va sufla slab si moderat. Vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura, iar temperatura aerului nu va avea modificari semnificative.

Vatra Dornei
Bucovina nu duce lipsa de zapada, astfel ca week-end-urile sunt foarte aglomerate la Vatra Dornei. Partia Veverita se prezinta in conditii bune, astfel ca turistii care schiaza acolo nu au ce regreta. In varful partiei se gaseste o cabana cu vin fiert si ceai, iar in parcare gasiti mancare cu specific bucovinean. Serbarile Zapezii sunt in plina desfasurare. Spectacolele de muzica se desfasoara la baza partiei Parc. Daca doriti sa mergeti in Depresiunea Dornelor in perioada urmatoare trebuie sa va faceti iute o rezervare la pensiunile sau hotelurile din zona. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Vatra Dornei.


Muntele Mic
Un numar de 600 de turisti s-au aflat in week-end la Muntele Mic, acolo unde conditiile de schi au fost excelente. Ninsorile s-au oprit, iar cerul a fost senin ca lacrima. Au fost deschise toate partiile. In aceasta perioada, nocturna exista doar pe partia Nordica, dar in perioada urmatoare vor fi montate reflectoare si pe Borlova si Felix. Accesul pe munte se poate face numai cu telescaunul. O calatorie dureaza 45 de minute. Mai multe detalii gasiti pe www.muntelemiconline.ro. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Muntele Mic.

×
Subiecte în articol: ski express