x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Start la REDUCERI! Vezi aici LISTA MAGAZINELOR din Bucureşti care au anunţat cele mai mici preţuri

Start la REDUCERI! Vezi aici LISTA MAGAZINELOR din Bucureşti care au anunţat cele mai mici preţuri

de Elena Stan    |    15 Ian 2013   •   09:37
Start la REDUCERI! Vezi aici LISTA MAGAZINELOR din Bucureşti care au anunţat cele mai mici preţuri
Sursa foto: JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP

Vânătorii de reduceri şi-au păstrat cu siguranţă bani pentru sezonul soldărilor care începe oficial azi. Chiar dacă unele magazine au afişat reduceri substanţiale încă de-acum câteva zile, oficial azi se dă startul discounturilor la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte din sezonul trecut. Astfel, persoanele care nu au reuşit să-şi achiziţioneze articolele mult dorite din colecţia toamnă/iarnă 2012 din cauza preţurilor cam piperate, acum au posibilitatea de a-şi completa garderoba, beneficiind de discount-uri cuprinse între 20% şi 90%, în limita stocului disponibil.

O dată cu aceste soldări, marile firme au posibilitatea să câştige noi clienţi, care vor reveni şi în lansări de colecţii sau în alte campanii de promovare. În plus, magazinele îşi eliberează depozitele pe care le pot pregăti pentru depozitarea colecţiilor de primăvară-vară.

Atenţie la cumpărături!

Mare atenţie la strategiile de marketing folosite de magazine. Standu¬rile cu produse cu preţ redus sunt aşezate în mijlocul celor cu produse la preţ standard. Odată furat de febra cumpărăturilor, veţi fi tentat să luaţi la cabina de proba şi produse care nu beneficiază de reduceri, iar bugetul dumneavoastră poate suferi puternic. La start s-au aliniat marile magazine precum Zara, Pull&Bear, Intersport, Mango, Stefanel, Tommy Hilfiger, Lacoste, H&M, Motivi, BSB, Musette, Sephora, Debenhams, şi nu numai. De exemplu, la Zara, preţurile paltoanelor sunt în medie cu 100 de lei mai mici decât acum o lună, ajungând de la 579 de lei la 479 de lei, iar gecile au ajuns de la 479 de lei la 329 de lei. În plus, o pereche de jeansi care costau 229 de lei au ajuns la 129 de lei. De asemenea, o rochie elegantă pentru ocazii speciale poate fi achiziţionată la un preţ cu 150 de lei mai mic. Reduceri substanţiale sunt aplicate şi la produsele bărbăteşti de la Zara. Şi articolele sportive de la Intersport pot fi achiziţioanate acum la preţuri cu mult mai mici decât cele din decembrie 2012. Aici, preţul unei perechi de pantaloni variază între 104 şi 189 de lei, mai mic faţă de cel practicat până acum, respectiv 149-269 de lei. Preţul unei căciuli a ajuns de la 140 de lei la doar 126 de lei. 

Reduceri la încălţăminte


În centrele comerciale din Bucureşti, cele mai mari scăderi de preţuri - între 50% şi 70% - sunt afişate la încălţăminte. Cei care vor să profite de reduceri pot vizita şi reprezentanţele Pull&Bear, de unde pot achiziţiona, printre altele, încălţăminte mai ieftină. Bărbaţii îşi pot achiziţiona de la magazinele acestui brand încălţăminte şi la preţul de 99 de lei perechea. O pereche de ghete care costa până acum 379 de lei poate fi cumpărată cu 299 de lei, iar preţul unei perechi de pantofi poate fi mai mic faţă de cel afişat iniţial chiar şi cu 70 de lei.

Femeile pot să cumpere diverse modele de cizme cu sume precum 159 lei, 129 lei sau 229 lei perechea sau botine cu preţuri cuprinse între 99 de lei şi 229 de lei. Tricourile cu diferite modele şi imprimeuri au şi ele acum preţuri reduse, de exemplu, de la 69 de lei la 39 de lei sau de la 89 de lei la 59 de lei.

Cine vrea să-şi achiziţioneze o pereche de cizme, ghete, botine sau pantofi de la Dr Scholl pot plăti cu circa 10%-30% mai puţin acum. Astfel, pentru o pereche de cizme care costau 250 de euro, acum puteţi plăti doar 174 de euro, iar pentru cele care costau 99 de euro, acum se plăteşte 69 de euro. Vitrinele Mango şi Lee Cooper te ademenesc la cumparături, oferindu-ţi reduceri de până la 50% din preţurile iniţiale.

O pereche de cizme de piele care costa 479 de lei în decembrie poate fi găsită acum la magazinul Torino cu 279 de lei. În schimb, ghetele de la Batta au fost reduse de la 399 de lei la 299 de lei. La Leonardo, preţurile la încălţămintea de iarnă coboară sub 100 de lei. De exemplu, cizmele lungi, din piele şi cu toc înalt, au preţuri între 89 şi 109 lei. În schimb, ghetele, au fost reduse de la 69 la 49 de lei sau de la 89 la 39 de lei.

Programul Rabla la haine

Deoarece în fiecare an tone de textile ajung la groapa de gunoi, reprezentanţii H&M au decis să facă un program de colectare şi reciclare a acestora. Astfel, H&M va colecta orice tip de articole de îmbrăcăminte (chiar dacă nu poartă eticheta H&M), în orice condiţie. Reducerile se vor face sub forma unor vouchere cadou. „În fiecare an, tone de textile sunt aruncate o dată cu deşeurile casnice şi ajung la groapa de gunoi. Cel puţin 95% din aceste haine pot fi reutilizate, repurtate, refolosite sau reciclate – în funcţie de starea articolului de îmbrăcăminte. Pe termen lung, H&M vrea să reducă impactul confecţiilor asupra mediului şi să creeze o buclă închisă pentru fibrele textile”, spun reprezentanţii companiei.

Perioada legală a reducerilor


Potrivit legii privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, magazinele pot lansa vânzari de soldare de două ori pe an, în intervalul 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru produsele de toamnă/iarnă, respectiv 1 august – 31 octombrie, pentru articolele de primăvară/vară. Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier.





×