x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Referendumul din Capitala, devansat

Referendumul din Capitala, devansat

de Gabriela Antoniu    |    09 Mai 2011   •   19:52

Cel mai probabil data referendumului din Capitală privind desfiinţarea primariilor de sectoare va fi devansată cu o săptămână, iar numărul întrebărilor va fi redus. Anunţul a fost făcuta în această seară de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu după întâlnirea cu liderii partidelor din Consiliul General.

"În primul rând nu trebuie perturbat bacalaureatul, pe data de 19 iunie este exact între proba orală şi proba scrisă, iar în componenţa comisiilor de supraveghere şi numărare a voturilor majoritatea sunt profesori. Mai mult, sălile trebuie reamenajate pentru proba scrisă, iar asta însemna să îi dăm peste cap pe copii. În mod sigur data va fi împinsă înainte cu cel puţin o săptămână", a explicat Oprescu. El a dat asigurări că nu va fi atinsă nici data de începere a examenului de capacitate.

De asemenea, primarul Capitalei a subliniat si necesitatea reducerii numarului de intrebari (in prezent şapte), conform proiectului de hotarire propus de PDL si votat de CGMB). "Am căzut cu toţii de acord că principiile discutate şi rezultate, şi reluate se pot concentra în trei întrebări clare, vor fi trei sau patru, mâine veţi avea răspunsul după consultarea cu toată lumea", a precizat Oprescu. El a arătat că prin reducerea numarului de intrebari, vor fi reduse şi costurile referendumului.

"La şapte întrebări, făcând o analiză sumară, am ajuns la concluzia că trebuie să edităm mult mai mult de 14 milioane de exemplare, care ar costa aproximativ cinci milioane de lei. E o nebunie", a precizat Oprescu. In plus, el a susţinut necesitatea reformulărea întrebărilor de la referendum pentru a fi o consultare foarte clară a populaţiei. "Nimeni nu îşi doreşte un sondaj. Un sondaj poate fi obţinut fără aceste cheltuieli obţinute din banul public, ci toată lumea îşi doreşte realmente să consulte populaţia", a mai spus primarul general.

 

×
Subiecte în articol: referendum Sorin Oprescu