x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regele Mihai, ovaţionat de câteva sute de persoane în timp ce depunea o coroană de flori la statuia regelui Carol I

Regele Mihai, ovaţionat de câteva sute de persoane în timp ce depunea o coroană de flori la statuia regelui Carol I

de Agerpres    |    10 Mai 2012   •   15:08
Regele Mihai, ovaţionat de câteva sute de persoane în timp ce depunea o coroană de flori la statuia regelui Carol I

Regele Mihai a depus, azi, o coroana de flori albe la statuia regelui Carol I, din Bucuresti, cu ocazia zilei monarhiei.

Regele a venit insotit de principesa Margareta si de principele Radu Duda, fiind intampinat de aproximativ 150 de simpatizanti ai monarhiei si membri PNTCD, care au scandat "Regele si Patria", "Monarhia salveaza Romania" sau "Majestate, va asteptam la Palatul Cotroceni".

La actiune au fost prezenti si soldati ai Regimentului de garda.

Acest eveniment se inscrie in cadrul manifestarilor organizate si in acest an cu ocazia zilei de 10 mai.

In fata Palatului Elisabeta s-a dat, azi dimineata, startul "Maratonului Regal 2012", eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei, in aceeasi zi fiind programata ceremonia de premiere a castigatorilor competitiei.

Seara, la Palatul Elisabeta, va avea loc evenimentul anual "Garden Party", la care au fost invitati reprezentanti ai tuturor comunitatilor si profesiilor din Romania.

Ziua de 10 mai are o tripla semnificatie. Pe 10 mai 1866 Carol I devine Domnitor al Romaniei. 11 ani mai tarziu, tanarul stat isi oficializa independenta, iar la 10 mai 1881 Romania devenea Regat.

×