x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regina Ana a fost înmormântată în noua catedrală de la Curtea de Argeş

Regina Ana a fost înmormântată în noua catedrală de la Curtea de Argeş

13 Aug 2016   •   17:15
Regina Ana a fost înmormântată în noua catedrală de la Curtea de Argeş
Sursa foto: Captura video Antena 3

Regina Ana a fost înmormântată, sâmbătă, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, ridicată în vecinătatea mănăstirii de la Curtea de Argeş.

Cortegiul funerar plecat din faţa Palatului Regal din Bucureşti a parcurs traseul Chitila - Găeşti - Topoloveni - Piteşti şi a ajuns la Curtea de Argeş după mai mult de trei ore, fiind întâmpinat de mii de oameni care au aplaudat şi au aruncat flori pe şosea înaintea maşinii mortuare.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost purtat de opt militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", care l-au depus pe un catafalc în faţa noii catedrale, în interiorul căreia a fost amenajat mormântul.

Slujba de înmormântare a început cu puţin înainte de ora 16,00, fiind oficiată de ÎPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, şi ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, având alături şi un sobor de preoţi ortodocşi. La ceremonialul religios au asistat sute de oameni.

Slujba ortodoxă a durat aproximativ o jumătate de oră, după care sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost dus în noua catedrală, unde a avut loc ceremonia îngropării, cu caracter strict privat.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

În drum spre Curtea de Argeş, cortegiul funerar a atras sute de curioşi pe marginea drumului în localităţile prin care acesta a trecut, dar şi oameni care au venit special pentru a asista la eveniment. Clopotele din localitatea Topoloveni au bătut pe toată durata trecerii cortegiului funerar.

Foarte multe echipaje de poliţie au fost dispuse pe traseul pe care se deplasează cortegiul.

Sâmbătă, peste o mie de persoane au participat la slujba oficiată pentru Regina Ana a României în Piaţa Palatului din Capitală.

Reginei Ana a murit pe 1 august într-un spital din Elveţia, la vârsta de 92 de ani.

Regele Mihai nu a fost prezent la funeralii, rămânând în Elveţia, la recomandarea medicilor.

Autorităţile române au declarat ziua de sâmbătă, 13 august, zi de doliu naţional.

Sursa: AGERPRES

×