x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Regizorul filmului ”Singin' in the Rain'' a murit la 94 de ani

Regizorul filmului ”Singin' in the Rain'' a murit la 94 de ani

23 Feb 2019   •   17:51
Regizorul filmului ”Singin' in the Rain'' a murit la 94 de ani

Stanley Donen, regizorul unor filme clasice precum ''Singin'in the Rain'' şi ''Charade", a murit la vârsta de 94 ani, a informat sâmbătă Chicago Tribune, conform EFE. 

Ziarul a precizat că decesul lui Donen a fost confirmat de unul dintre fiii săi. 

Donen, care a fost şi coregraf, a regizat "Singin 'in the Rain', lansat în 1952, cu Gene Kelly în rolul principal. 

El a semnat, de asemenea, regia altor musicaluri legendare, precum ''Seven Brides for Seven Brothers'' (1954) şi ''Funny Face'' (1957), cu Fred Astaire şi Audrey Hepburn. 

În 1960, s-a mutat în Marea Britanie, unde a realizat două dintre cele mai populare titluri ale sale, ambele având-o ca protagonistă pe Audrey Hepburn: ''Charade'' (1963) şi ''Two for the Road'' (1967). 

În ciuda faptului că a regizat filme care sunt considerate referinţe în istoria filmului, nu a fost niciodată nominalizat pentru Oscar, premiu pe care l-a primit cu titlu onorific în 1998 pentru "o operă marcată de har, eleganţă, spirit şi inovaţie vizuală". 

Născut în Carolina de Sud (SUA) în 1924, Donen a început să danseze când avea doar 10 ani după ce l-a văzut Fred Astaire în filme. 

"L-am văzut pe Fred Astaire în 'Flying Down to Rio' când aveam 9 ani şi mi-a schimbat viaţa. Mi se părea că este pur şi simplu minunat, şi viaţa mea nu era minunată. Bucuria de a dansa muzica", a spus el într-un interviu pentru Vanity Fair în 2013.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Singin' in the Rain stanley donen