x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reincepe astuparea gropilor din Capitala

Reincepe astuparea gropilor din Capitala

18 Feb 2004   •   00:00

Hobby pe bani publici.

MONICA ANDREI

Nervii soferilor din Capitala vor fi pusi din nou la incercare. Municipalitatea va incepe de saptamana viitoare lucrarile de refacere a strazilor. Incercari de genul acesta au mai fost, insa fara rezultatele asteptate. Interventiile au fost de mantuiala, iar gropile au reaparut peste noapte.
"La Administratia Strazilor s-au facut selectiile de oferte pentru cate un pachet de 4 miliarde de lei in fiecare sector. Cu acesti bani vor fi reparate strazile care nu se afla in programul de asfaltare completa pentru acest an", a spus primarul general, Traian Basescu.
In paralel exista inca un pachet de 4 miliarde de lei pentru toate sectoarele, mai putin Sectorul 4, care a primit 4 miliarde de lei ca sa repare intersectiile.
"Acestea vor fi reparatii separate si va trebui sa cerem aprobare de la RATB, pentru ca se intervine pe infrastructura transportului public", a explicat Basescu. Primaria Capitalei va mai aloca 8 miliarde de lei pentru refacerea strazilor cu piatra cubica. "Toate lucrarile se vor face pe strazile administrate de municipalitate si vor costa 56 de miliarde de lei. Volumul lucrarilor va fi dublu fata de anul trecut. Se va lucra in etape si vor fi si devieri de trafic", a mentionat Basescu.
El a mai spus ca a anulat licitatia pentru reabilitarea pasajului Marasesti, intrucat cele doua firme care au castigat-o s-au dat reciproc in judecata, in loc sa inceapa lucrarea. Acest pasaj trebuie refacut neaparat, pentru ca are nivel de risc si, in perspectiva, se poate darama sub trafic.

110 miliarde pentru intersectia Charles de Gaulle
Printre strazile care vor intra de saptamana viitoare in reparatii se numara: Vitan- Barzesti, Ion Iriceanu, George Cosbuc, Regina Maria, Ghencea si Calea Rahova, Lacul Tei, Timisoara, Octavian Goga, Natiunile Unite, Libertatii, Constructorilor, Bucurestii Noi, Unirii (intre Dimitrie Cantemir si Piata Constitutiei) Soseaua Bucuresti - Ploiesti, Brezoianu, Lucian Blaga, Valea Cascadelor, Izvor, B.P. Hasdeu, Jean Louis Calderon, Calea 13 Septembrie, Soseaua Mihai Bravu, Drumul Taberei. In urmatoarea perioada va intra in refacere si Bulevardul Dorobanti. "Vom reconfigura intersectia din Piata Charles de Gaulle, lucrare care ne va costa peste 110 miliarde de lei. O sa vedem cum va fi mai indicat, dar este posibil sa renuntam la piatra cubica din aceasta intersectie daca zona va fi scoasa din categoria monumentelor istorice", a spus Traian Basescu (foto). In prezent, Piata Charles de Gaule, prezinta cel mai accidentat relief din Bucuresti. Un calvar pentru soferi nevoiti sa faca un raliu dificil.

×
Subiecte în articol: observator miliarde