x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Relaxare şi voie bună la Ziua Lacului Razim

Relaxare şi voie bună la Ziua Lacului Razim

17 Iul 2012   •   13:13
Relaxare şi voie bună la Ziua Lacului Razim

Duminica, 15 iulie, la Stadionul Pescarusul, localitatea Sarichioi – Judetul Tulcea a avut loc festivalul “Ziua Lacului Razim', eveniment finantat din fonduri europene care a avut ca obiectiv atragerea unui numar cat mai mare de turisti intr-un paradis natural unde linistea deplina si natura neatinsa de om sunt singurele stapane iar peisajele par a fi neatinse de trecerea timpului.

In acest weekend, turistii obositi de agitatia urbana au ales evenimentul Ziua Lacului Razim.

Lacul Razim si imprejurimile sale sunt locuri mirifice putin cunoscute turistilor, cu o natura salbatica ce-si urmeaza propriile legi in "plescaitul somnoros al valurilor", pline de mister, unde soarele rasare si apune scanteietor din geana indepartata a marii.

Participantii la festival au avut parte de multe surprize, jocuri si concursuri (dintre care amintim concursul de vaslit) si au descoperit legendele, traditiile si obiceiurile din zona lacului Razim, chiar de la oamenii locului.

Turistii prezenti la eveniment au fredonat melodiile preferate alaturi de trupa Directia 5 incepand cu ora 19:00 si alaturi de trupa Compact incepand cu ora 21:30.

In zona lagunei Razim-Sinoe, ca de altfel in intreaga Dobroge, multitudinea culturala este la ea acasa. Numarul mare de etnii reprezinta sursa uimitoarei complexitati de traditii pe care o intalnim aici. In ultimii ani, grupurile etnice (rusi lipoveni, haholi sau ucrainieni, bulgari, turci, tatari, tigani, greci, aromani) din localitatile Deltei au inceput sa se organizeze cu scopul pastrarii datinei, credintei si limbii, astfel ca, nu au lipsit de la eveniment nici ansamblurile locale care prin muzica, joc si voie buna, au incercat sa prezinte publicului traditiile, legendele si obiceiurile zonei.

Intinderea nesfarsita de apa, briza, aerul sarat si nisipul fin au fost ideale pentru o baie de soare sau plimbari agale pe canalele din mijlocul stufului unde peisajele par ireale. Persoanele active au avut parte de adrenalina deoarece au putut alege excursii cu bicicleta, barca rapida, lotca si caiacul (pe Dunare, canale si lacul Razim), in cautarea cailor salbatici sau a coloniilor de pasari.

Turistii au putut vizita satele pescaresti, izolate in mijlocul naturii virgine (singurele cai de acces la unele sunt canalele Dunarii): multe flori, soare, nisip fin, case viu culorate, cu ornamente din lemn traforat si acoperisuri din stuf. Totodata, au descoperit ca zona lacului Razim abunda in vestigii istorice, comori spirituale lasate de stramosii acestor meleaguri.

Tururile tematice in aceasta zona s-au facut atat cu barca dar si cu bicicleta. Traseele au fost pentru toate gusturile, atat pentru doritorii de a vizita lagua, delta propriu-zisa cat si pentru cei care au dorit sa viziteze marea.

Oamenii locului au fost calzi si bucurosi de oaspeti. Fie ca turistii au ales una din zonele de campare, fie ca s-au cazat pe la casele acelor oameni foarte primitori si harnici, fie ca au optat pentru numeroasele spatii de cazare care se gasesc in satele de pe malul lacului, cu totii au trait magia unor zile de neuitat.

×
Subiecte în articol: eveniment