x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Remanierea Guvernului, o ipoteză de lucru

Remanierea Guvernului, o ipoteză de lucru

de Gabriela Antoniu    |    16 Ian 2012   •   21:00

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a preluat mesajul premierului Boc de la Palatul Victoria, anuntand ca in cadrul PDL s-a decis inceperea unui dialog pe trei paliere, cu structurile sindicale, patronale si cu partidele din opozitie. El a recunoscut lipsa de dialog a puterii cu Opozitia si cu populatia. 'A aparut o crevasa intre putere si populatie, intre putere si opozitie.

PDL va lansa chiar incepand de astazi invitatii catre structurile cele mai importante ale societatii civile din Romania', a spus Voinescu, adaugand ca pedelistii au luat foarte in serios semnalul pe care l-au dat oamenii in aceste zile. Democrat-liberalul a admis si faptul ca in cadrul PDL 's-a luat in discutie remanierea guvernamentala ca o ipoteza de lucru'. El a adaugat ca 'PDL ia act de solicitarea USL, pana la urma opozitia asta trebuie sa faca, sa ceara demisia Guvernului. Guvernul exista atat timp cat exista majoritate parlamentara, si deocamdata coalitia functioneaza'. 'E un moment foarte delicat, presiunea strazii este evidenta, probabil ca ea va creste in urmatoarele zile. Suntem concentrati sa nu se mai produca violente in strada, protestele sa se desfasoare pasnic', a mai spus purtatorul de cuvant al PDL, citat de hotnews.ro.

Pe de alta parte, surse citate de Mediafax afirma ca ieri, la sedinta Colegiului Director al PDL, a fost 'ca o terapie de grup', unde fiecare participant si-a spus opinia fara a se stabili ceva concret. Sursele citate spun ca Cezar Preda, Constantin Ostaficiuc si William Brinza au cerut o remaniere guvernamentala pentru a fi adus 'sange proaspat' si ca mai multi lideri si-au exprimat ne­mul­tu­mi­rea fata de modul in care a fost gestionata situatia, cum s-a comunicat si fata de lipsa unei strategii care sa pre­intampine astfel de actiuni violente. La aceste nemultumiri exprimate de reprezentantii PDL, inclusiv la solicitarile de remaniere, nu s-a dat nici un raspuns din partea conducerii partidului.

'Nu s-a dat raspuns la nimic', a spus un democrat-liberal despre sedinta la care au lipsit lideri importanti ai partidului precum Roberta Anastase, Vasile Blaga, Elena Udrea si Traian Igas. Sursele citate au mai aratat ca liderii PDL sunt ingrijorati in privinta modului in care ar putea evolua situatia in strada. Unii lideri au apreciat ca Traian Basescu ar fi foarte suparat pe PDL pentru modul in care a sustinut si explicat opiniei publice prevederile legii sanatatii.

×
Subiecte în articol: observator