x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Remus Vulpescu, audiat la DNA în dosarul Oltchim: Întotdeauna o învinuire trebuie susţinută cu dovezi

Remus Vulpescu, audiat la DNA în dosarul Oltchim: Întotdeauna o învinuire trebuie susţinută cu dovezi

22 Oct 2012   •   15:46
Remus Vulpescu, audiat la DNA în dosarul Oltchim: Întotdeauna o învinuire trebuie susţinută cu dovezi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul șef al OPSPI, Remus Vulpescu, a afirmat, la ieșirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că nu a fost audiat într-un anumit dosar penal, ci că doar a povestit ”diferite aspecte considerate relevante de către DNA din activitatea mea sa ca șef OPSPI”.

”Întotdeauna o învinuire trebuie susţinută cu dovezi. Am discutat și despre plângere, dovezi, despre privatizarea și activitatea Oltchim. Nu am făcut noi denunțuri”, a declarat Vulpescu, care a precizat că a semnat şi o declarație scrisă din calitatea sa de ”persoană care poate furniza informații sau declarații”, și nu ca martor.

În ce privește plângerea adresată lui Dan Diaconescu, Vulpescu a reiterat că acesta s-ar face ”vinovat de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave pentru stat”.

”Eu, la momentul efectuării plângerii, am estimat o pagubă de cel puțin 230 milioane de lei pentru pachetul de acțiuni. Însă aici nu se vorbește doar de un beneficiu material, ci am considerat că și OPSPI și Oltchim au suferit perturbări în activitatea lor”, a conchis Vulpescu.


×