x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Renate Weber, atac devastator la Elmar Brok, cel care cerea activarea Articolului 7 împotriva României

Renate Weber, atac devastator la Elmar Brok, cel care cerea activarea Articolului 7 împotriva României

23 Ian 2019   •   14:16
Renate Weber, atac devastator la Elmar Brok, cel care cerea activarea Articolului 7 împotriva României

Europarlamentarul român Renate Weber îl critică dur pe pagina sa de Facebook pe europarlamentarul german Elmar Brok, cel care cerea în trecut în plenul Parlamentului activarea Articolului 7 împotriva României.

"Politico.eu, una dintre cele mai influente publicaţii care se ocupă de instituţiile europene, publică un articol devastator, din punctul meu de vedere, la adresa eurodeputatului Elmar Brok, cel care a fost cel mai influent membru al delegaţiei germane din Parlamentul European. Eurodeputat din 1980, preşedinte al Comisiei de politică externă ani la rând, prieten bun cu doamna Merkel, Brok a fost scos recent de partidul său de pe listele de candidaţi pentru alegerile din mai. Titlul articolului esteVeteranul eurodeputat Brok a făcut bani de pe urma vizitatorilor Parlamentului European” (Veteran MEP Brok generated cash from Parliament visitors) şi se bazează atât pe mărturii cât şi pe documente.
Ca să intelegeţi cât de grav este acest lucru trebuie să ştiţi că fiecare eurodeputat are dreptul să aducă la Bruxelles, pentru o vizită la Parlamentul European, un număr de vizitatori, din ţara de origine sau din alte state UE. Parlamentul alocă o sumă pentru fiecare vizitator. Pâna acum câţiva ani banii veneau cash, direct la biroul deputatului, la sfârşitul vizitei, pentru achitarea facturilor de transport, de hotel, de masă. De vreo trei ani toată contabilitatea o ţine agentul plătitor pe care fiecare deputat trebuie să-l aibă, toate plăţile se fac prin acesta care are şi obligaţia să păstreze documentele un numar de ani. De multe ori, deputaţii mai pun din buzunar atunci când se întamplă ca unii vizitatori să anunţe cu o zi inainte că nu mai pot veni şi nu pot fi înlocuiţi. Mi s-a întamplat de multe ori. De pildă, am plătit din buzunar bilete de avion sau excursii la Bruges când Parlamentul a decis că nu mai achita costul unui autocar, dar eu promisesem deja grupurilor că vor ajunge şi acolo. Din banii alocaţi de PE am acoperit intotdeauna transportul, doua nopti la hotel şi uneori şi câte o cină. Ştiu colegi care au avut grupuri exact când s-a petrecut atacul terorist şi care au închiriat din bani proprii autocare pentru ca vizitatorii să ajungă la aeroporturi din Amsterdam sau Paris.

Dar niciodată nu m-aş fi gândit să cer bani de la cei pe care-i invit la Bruxelles, bani absolut nemeritaţi şi încasaţi ilegal! Elmar Brok s-a gandit şi face asta de ani de zile. Prins în fapt a născocit şi o scuză! PE alocă prea puţini bani! Astfel, a cerut de la fiecare vizitator câte 150 €, bani care erau încasaţi fie de asistenţii lui, fie de filiala de partid locală şi apoi erau viraţi în contul lui Brok personal, care i-a păstrat pentru sine. Un fel de comision pentru “bunavoinţa” de a-i fi adus la Parlamentul European. O inşelătorie de fapt şi de drept. Poate că faptele lui Brok nu reprezintă un act de corupţie în sensul legii germane, dar sigur sunt penale. Şi culmea, când regulile s-au schimbat acum câţiva ani şi controlul asupra banilor alocaţi de #PE pentru diferite cauze s-a înăsprit, zvonurile erau că totul se întâmplă din cauza deputaţilor din Est care s-ar fi pretat la diverse artificii financiare să le spunem. Serios? Pai, Brok le lua banii cu mult înainte ca esticii să intre în UE în 2004, 2007 şi 2013. Exemplul acesta ar trebui să fie o lecţie pentru cei care vorbesc doar în lozinci şi gândesc doar în clişee, considerand că toţi politicienii românii sunt corupţi, iar cei de din afară sunt corecţi şi imaculaţi. Sunt foarte curioasă cum va evolua juridic acest caz pentru că există mari şanse ca Elmar Brok să nu fie deranjat de justiţia din Germania. Nu ar fi prima dată. Cred că deja ar fi a treia oară, pentru că i s-a mai cerut, în trecut, ridicarea imunităţii pentru alte fapte, dar Parlamentul European a votat de fiecare dată împotriva acestor cereri ale justiţiei din Germania", scrie Renate Weber.

 

×
Subiecte în articol: renate weber Elmar Brok