x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Renault ar putea dispărea, dacă nu va primi curând ajutor pentru a face față crizei coronavirusului

Renault ar putea dispărea, dacă nu va primi curând ajutor pentru a face față crizei coronavirusului

22 Mai 2020   •   13:46
Renault ar putea dispărea, dacă nu va primi curând ajutor pentru a face față crizei coronavirusului

Compania Renault ar putea dispărea dacă nu va primi curând ajutor pentru a face față crizei coronavirusului, a declarat vineri ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire, adăugând că producătorul auto trebuie să se adapteze situației, anunță Reuters.

Le Maire a declarat pentru postul de radio Europa 1 că uzina franceză Renault din Flins nu trebuie să se închidă și că firma ar trebui să păstreze cât mai multe locuri de muncă în Franța, dar ar trebui să rămână, de asemenea, competitivă.

„Da, Renault ar putea dispărea”, a spus Le Maire.

El a adăugat președintele Renault, Jean-Dominique Senard, a lucrat la o nouă strategie și a avut sprijinul guvernului francez.

Le Maire a mai spus pentru ziarul Le Figaro că nu a semnat încă un credit de 5 miliarde de euro pentru Renault și că discuțiile continuă.

Acțiunile Renault au scăzut cu 2,9% în primele tranzacții bursiere, generând o scădere de 1,5% a indicelui de referință CAC-40.

Guvernul a afirmat în mod constant că producătorii auto francezi trebuie să readucă mai multe capacități de producție în Franța, în schimbul sprijinului guvernamental, și că dorește ca aceștia să dezvolte mașini ecologice, cu niveluri scăzute de poluare.

Renault este partener într-o alianță cu companiile japoneze Nissan și Mitsubishi Motors, iar alianța urmează să anunțe o strategie reînnoită pe 27 mai.

Nissan are în vedere tăierea a 20.000 de locuri de muncă din forța sa de muncă globală, concentrându-se asupra Europei și țărilor în curs de dezvoltare, luptând să se recupereze după scăderea puternică a vânzărilor.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: Renault