x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reparaţiile la şcolile şi spitalele afectate de furtuna din Timiş estimate la 1,8 milioane de lei

Reparaţiile la şcolile şi spitalele afectate de furtuna din Timiş estimate la 1,8 milioane de lei

19 Sep 2017   •   15:42
Reparaţiile la şcolile şi spitalele afectate de furtuna din Timiş estimate la 1,8 milioane de lei

Premierul Mihai Tudose a primit, marţi, dosarele cu solicitările de ajutor financiar pentru reparaţiile la şcolile şi spitalele afectate de furtuna de duminică din judeţul Timiş, estimate în total la 1,8 milioane de lei. 

''Eu am o listă oficială. Domnul primar s-a abţinut în şedinţă (la vot -n.r.), susţinând că ordinul de mărime al sumei este greşit şi că ar mai trebui adăugat un zero. E în ordine, să-şi asume evaluarea şi vedem cine are dreptate. Deocamdată, începem de undeva, acestea sunt actele oferite de către cei în drept să o facă. În două zile, avem hotărârea de guvern şi deblocăm banii imediat. Toate judeţele vor beneficia de acelaşi tratament'', a declarat marţi, la Timişoara, premierul Mihai Tudose. 

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că s-a abţinut la vot, întrucât între sumele avansate de Biroul şcoli, spitale din Primăria Timişoara şi sumele transmise de Inspectoratul Şcolar este o diferenţă, chiar dacă vorbim doar despre o estimare. 

''Aş vrea să mai fac o verificare la primărie, să le cer justificări celor care au lucrat la listă. Este interzis, este caz penal să se ceară acum fonduri pentru intervenţii remediative la altceva decât la ceea ce s-a stricat la furtună. Acum s-a aprobat suma mai mică (de 1,8 milioane de lei, n.r.), urmând ca într-o etapă următoare să se ia în calcul şi intervenţiile de valoare mai mare'', a afirmat Nicolae Robu.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: timiş furtuna mihai tudose reparatii