x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricții de trafic în Capitală în contextul protestului din Piața Victoriei

Restricții de trafic în Capitală în contextul protestului din Piața Victoriei

10 Aug 2019   •   11:00
Restricții de trafic în Capitală în contextul protestului din Piața Victoriei

Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă în mai multe zone din centrul Capitalei, în contextul protestului anunţat a se desfăşura în Piaţa Victoriei, la un an de la manifestaţia antiguvernamentală din 10 august.

Având în vedere că organizatorii protestului au comunicat faptul că începând cu ora 14,00 până la ora 22,15 va avea loc o adunare publică în Piaţa Victoriei, iar între orele 17,00 - 21,00 o altă manifestaţie în Piaţa Revoluţiei, Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat, într-un comunicat de presă, că pentru buna desfăşurare a manifestaţiilor va dispune măsuri specifice pentru restricţionarea temporară a traficului rutier.

Astfel, potrivit sursei citate, începând cu ora 14,30, în funcţie de sosirea participanţilor, se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, iar circulaţia va fi permisă pe str. Arh. Ion Mincu.

Începând cu ora 14,30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului României, între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu, iar pe str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor, fără a fi permis accesul în Piaţa Victoriei, dinspre str. Berzei şi bd. Ion Mihalache.

Între orele 17,00 - 22,15, se va restricţiona traficul rutier în Piaţa Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea bd. Aviatorilor, şos. Kiseleff, bd. Ion Mihalache, str. Buzeşti, Calea Victoriei, intersecţia bd. Lascăr Catargiu şi bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecţie în care traficul rutier şi pietonal va fi restricţionat, după cum urmează:

* pe str. Paris, segmentul cuprins între bd. Aviatorilor şi str. Duiliu Zamfirescu;
* pe str. Duiliu Zamfirescu, segmentul cuprins între str. Paris şi str. Louis Blanc;
* pe str. Louis Blanc, segmentul cuprins între str. Paris şi bd. Iancu de Hunedoara;
* breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piaţa Victoriei;
* trotuarul şi banda I de circulaţie de pe bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piaţa Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din faţa Guvernului României.

Ca rute alternative se recomandă:

* bd. Ion Mihalache - bd. Mareşal Averescu - bd. Mărăşti - Piaţa Montreal - şos. Bucureşti-Ploieşti;
* bd. Aviatorilor - bd. Beijing - str. Nicolae Caramfil - bd. Aerogării - şos. Bucureşti-Ploieşti.

În funcţie de evoluţia situaţiei operative şi de numărul participanţilor, Brigada Rutieră va comunica şi alte restricţii ale traficul de pe alte artere care converg spre Piaţa Victoriei, precizează sursa citată.

Brigada Rutieră le solicită conducătorilor de autovehicule să oprească ori să staţioneze doar în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele şi recomandările poliţiştilor rutieri care se află în punctele de deviere şi să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: restrictii trafic protest diasporă