x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Restricţii în Postăvaru! Turiştii nu au acces în zonele destinate sportivilor ce participă la FOTE 2013

Restricţii în Postăvaru! Turiştii nu au acces în zonele destinate sportivilor ce participă la FOTE 2013

de Sorin Anghel    |    13 Feb 2013   •   15:52
Restricţii în Postăvaru! Turiştii nu au acces în zonele destinate sportivilor ce participă la FOTE 2013

Iubitorii sporturilor de la noi din ţară nu trebuie să evite Poiana Braşov în perioada desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European. Chiar dacă în Masivul Postăvaru se vor desfăşura cursele de schi alpin, domeniul schiabil recent reabilitat va rămâne în continuare deschis. Vor exista însă restricţii. Astfel, partea superioară a pârtiei Lupu, acolo unde a fost amenajată o zonă pentru încălzire şI antrenament, precum şI partea inferioară a pârtiei Subteleferic, acolo unde vor avea loc concursurile, vor fi deschise doar pentru sportivi, antrenori şI oficiali. “Toate zonele restricţionate vor fi semnalizate şi marcate corespunzător, pentru a ne asigura că sportivii şi turiştii, amatori de schi, se află în deplină siguranţă. Rugăm publicul să respecte aceste marcaje şi restricţii. Totodată, am solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane pentru menţinerea siguranţei în zona de concurs”, susţine George Scripcaru, primarul Braşovului.

La competiţiile de schi alpin din cadrul FOTE 2013 vor participa 187 sportivi - fete şi băieţi - precum şi 82 oficiali. Întrecerile vor începe luni, 18 februarie, cu prima rundă a probei de Slalom Uriaş pentru fete, care se va desfăşura cu începere de la ora 10:00. Manşa a doua va începe la ora 13:30. Marţi va fi rândul băieţilor să îşi demonstreze abilităţile la Slalom Uriaş, pentru ca miercuri să revină sportivele pe pârtii, pentru proba de Slalom. Joi, 21 februarie, băieţii se vor întrece şi ei la aceeaşi probă. Orele la care sunt programate competiţiile respectă orarul primei zile de concurs. În ultima zi a festivalului, competiţia de schi alpin va fi încheiată prin concursul de schi alpin paralel, pe echipe mixte. Probele de vineri sunt programate între orele 8.00 şi 17.00.

Organizatorii Festivalului Olimpic al Tineretului European susţin că pârtia Subteleferic este omologată pentru Slalom şi Slalom Uriaş, prin certificatele 10592/10/12 şi 10591/10/12, care sunt valide până la 1 noiembrie 2022. Pârtia are o lungime totală de 2.200 de metri, o lăţime medie de 35 metri şi o diferenţă de nivel de 650 de metri. Punctul de plecare se află la 1.700 metri, iar cel de sosire, la 650 de metri. Pârtia este deservită de telecabinele Capra Neagră şi Kanzel şI telegondola Postăvaru Expres.


×
Subiecte în articol: restricţii postavarul acces turişti