x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reuters a cerut falimentul Realitatea Media şi NewsIn

Reuters a cerut falimentul Realitatea Media şi NewsIn

09 Mar 2010   •   00:00

Agenţia de presă britanică Reuters a cerut falimentul societăţii Realitatea Media SA şi agenţiei de presă NewsIn, care fac parte din trustul de media Realitatea - Caţavencu, prin două acţiuni înregistrate la Tribunalul Bucureşti, în data de 5 martie. Obiectul dosarelor este "procedura insolvenţei".



Unul dintre dosarele de insolvenţă depuse la Tribunalul Bucureşti de Reuters este îndreptat împotriva societăţii Realitatea Media SA, care deţine licenţele audiovizuale pentru posturile de televiziune Realitatea TV, The Money Channel, ActionStar, CineStar, ComedyStar şi pentru posturile de radio Realitatea FM, Radio Guerrilla şi Radio Alpha.

Celălalt dosar de insolvenţă vizează SC NewsIn Media SRL (fostă Global Information Company SRL), care operează agenţia de presă NewsIn, potrivit Mediafax. Primul termen de judecată în cazul ambelor dosare este 3 iunie.

Societatea Realitatea Media SA a avut, în 2008, pierderi de circa 76,3 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 100,3 milioane de lei, potrivit bilanţurilor financiare pe 2008, publicate de Ministerul de Finanţe. Pierderile societăţii Realitatea Media SA au crescut faţă de 2007, când ajungeau la un total de 27,1 milioane de lei.

Pe de altă parte, SC NewsIn Media SRL a avut, în 2008, pierderi de 2.881.604 de lei, la o cifră de afaceri de 6.636.493 de lei, potrivit bilanţului financiar pe anul 2008, publicat de Ministerul de Finanţe.

Realitatea Media SA şi SC NewsIn Media SRL fac parte din trustul de media Realitatea - Caţavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu.

Mihnea Vasiliu, director operaţional Realitatea-Caţavencu, a declarat că nu ştie de acţiunile depuse în instanţă de Reuters.

×
Subiecte în articol: mass-media