x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revin ploile şi temperaturile mai scad. PROGNOZA METEO pe trei zile

Revin ploile şi temperaturile mai scad. PROGNOZA METEO pe trei zile

21 Mai 2013   •   18:42
Revin ploile şi temperaturile mai scad. PROGNOZA METEO pe trei zile

În următoarele trei zile, aspectul vremii se schimbă. Temperaturile vor scădea, mai ales în nordul, vestul şi centrul ţării, iar în majoritatea regiunilor ţării se vor semnala ploi şi descărcări electrice.

Miercuri
, soarele va lăsa loc, mai ales după-amiaza şi seara, norilor de furtună, ce vor aduce în majoritatea regiunilor ploi de vară, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20-25 l/mp şi este posibil să cadă şi grindină. Temperaturile pornesc de la 19 grade, în vest, nord şi centru, şi ajung la 33 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, la orele amiezii temperatura ajunge la 30-32 de grade, însă treptat cerul se va înnora şi îşi vor face apariţia ploile de vară cu descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Joi, cea mai mare parte a zile şi pe arii extinse, se vor semnala averse, chiar cu caracter torenţial, fulgere, tunete şi intensificări ale vântului ce pot avea şi aspect de vijelie. Local, se pot cumula peste 20-25 l de apă pe metrul pătrat şi sunt posibile căderi de grindină.

Temperaturile vor fi cuprinse între 17 grade, în Banat, Crişana dar şi în estul Transilvaniei, şi 31-32 grade în estul Munteniei şi în zona continentală a Dobrogei.

În Capitală vor fi 28 de grade la prânz, după care, mai ales după amiază şi la începutul nopţii, se vor semnala averse, fulgere, tunete şi vânt mai puternic.

Vineri, norii se mai risipesc şi doar în nord, centru, la munte dar şi în sud-est vor mai fi înnorări şi ploi de scurtă durată. Temperaturile se vor apropia de cele normale şi vor fi cuprinse între 16 grade, în Maramureş, şi 26 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti va fi o vreme plăcută, chiar dacă mai sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, cu o maximă de 24 de grade.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ploaie