x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Revoluţia şi mineriada, rezolvate până la anul

Revoluţia şi mineriada, rezolvate până la anul

de Dan Radu    |    22 Sep 2016   •   19:00
Revoluţia şi mineriada, rezolvate până la anul
Sursa foto: VIOREL LAZARESCU/ROMPRES / Foto

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, spune că dosarul Mineriadei este în stadiu avansat şi va fi finalizat până la sfârşitul acestui an. Lazăr adaugă că şi dosarul Revoluţiei va fi terminat într-un termen rezonabil, dând ca dată prima jumătate a anului viitor. Procurorul spune că cele două "dosare istorice" sunt tratate cu prioritate.

Augustin Lazăr a promis că ambele dosare, pentru tergiversarea cărora România a primit condamnări la CEDO, vor fi finalizate în termen rezonabil.

"Cu prioritate se desfăşoară activităţile în cadrul Dosarului Mineriadei şi în continuare s-a efectuat, de asemenea, o echipă investigativă care se ocupă de Dosarul Revoluţiei, pentru ca şi el să fie clarificat într-un termen rezonabil. Este clar că ele sunt întârziate, pentru acest motiv noi am primit şi condamnări la CEDO. Însă, aşa cum se prezintă în acest moment situaţia, eu sunt optimist că până spre sfârşitul anului cel puţin unul dintre dosare va ajunge în stadiul spre finalizare", a declarat procurorul general.

Acesta a precizat că dosarul Mineriadei, "este mai avansat". În ceea ce priveşte dosarul Revoluţiei, Lazăr spune că o echipă investigativă consultă arhivele, inclusiv la parlament şi la alte instituţii, efectuând toate demersurile necesare pentru ca aceste dosare să poată fi soluţionate. Lazăr a declarat că acest dosar ar trebui să fie finalizat în prima jumătate a anului viitor, adăugând că este conştient că este vorba de "un dosar istoric", pentru care există mult interes în societate.

62 de persoane care au dat statul român în judecată la CEDO au avut câştig de cauză. Acestea au reclamat felul în care dosarul Revoluţiei a fost tratat de Justiţie

×