x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator REZULTAE BAC 2012. Liceu fără niciun promovat, în Hunedoara. 28% - promovabilitatea pe judeţ

REZULTAE BAC 2012. Liceu fără niciun promovat, în Hunedoara. 28% - promovabilitatea pe judeţ

de Monalise Hihn    |    08 Iul 2012   •   08:04
REZULTAE BAC 2012. Liceu fără niciun promovat, în Hunedoara. 28% - promovabilitatea pe judeţ

UPDATE 13:35

Promovabilitate de 60 la suta la Braila la bacalaureat, cel mai ridicat procent de pana acum
Promovabilitatea in sesiunea de vara a examenului de bacalaureat in judetul Braila este estimata de catre autoritatile scolare la 60 la suta, din datele de pana acum la nivel national acest procent ar fi cel mai ridicat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
In judetul Braila, procentul de promovabilitate este estimat de autoritatile scolare la 60, rezultat mai bun decat cel obtinut in ultimii doi ani.
Potrivit inspectorului scolar general adjunct al ISJ Braila, Romeo Mocanu, in acest judet, promovabilitatea la sesiunea din vara a bacalaureatului este de 60 la suta.
Conform sursei citate, din 25 de judete din care s-ar cunoaste in acest moment procentul de promovabilitate, Braila ar avea cea mai mare rata de elevi care au reusit sa promoveze examenul de maturitate.
In judetul Braila, s-au inscris la examenul de bacalaureat 2.429 de elevi, iar prezenti au fost 2.296.
"Stabilitatea si seriozitatea oamenilor de la catedra stau in spatele acestui rezultat bun obtinut de elevii din judetul Braila. S-au eliminat situatiile in care un elev avea 9.00 la clasa si nu reusea sa ia bacalaureatul, s-au facut simulari foarte aproape de ce inseamna bacalaureatul, cate doua astfel de simulari in anii terminali, evaluari dese care au rol reglator", a declarat, duminica, pentru corespondentul Mediafax inspectorul scolar general adjunct al ISJ Braila, Romeo Mocanu.
In judetul Braila, in 2010 promovabilitatea la bacalaureat a fost de 59,48 la suta, iar in 2011 a fost de 56.01 la suta. (Mediafax)

UPDATE 12:55

Patru unitati de invatamant cu promovabilitate zero la examenul de bacalaureat, in judetul Timis
Un numar de patru unitati de invatamant din judetul Timis, trei din Timisoara si una din localitatea Biled, au promovabilitate zero in urma examenului de bacalaureat, potrivit secretarului comisiei judetene de bacalaureat, Marcel Brancu, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit secretarului comisiei judetene de bacalaureat din judetul Timis, patru unitati scolare au promovabilitate zero in urma rezultatelor de dinainte de contestatii, la examenul de bacalaureat.
"Este vorba de Grupul Scolar Agricol ?Iulian Dracea?, Grupul Scolar Agricol din localitatea Biled, Colegiul Tehnic ?Dimitrie Leonida? din Timisoara si Liceul Particular ?Henri Coanda? din Timisoara. In aceste unitati scolare promovabilitatea este zero la suta", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Marcel Brancu.
Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, in sesiunea din vara a acestui an, in judetul Timis, este de 42,17 la suta inainte de contestatii, cu zece procente peste rezultatele inregistrate anul trecut, cand au promovat 32,8 la suta dintre candidati.
Contestatiile in urma sustinerii examenului de bacalaureat se depun, luni, intre orele 9.00 - 12.00, iar rezultatele finale vor fi date in 13 iulie.
In anul 2011, in judetul Timis, in urma sesiunii de vara a examenului de bacalaureat, un numar de noua unitati scolare au obtinut promovabilitate zero.

Doar 1.701 de absolventi de liceu din aproximativ 4.600 prezenti au reusit sa promoveze examenul de Bacalaureat in aceasta sesiune. Peste 500 dintre candidati nu s-au mai prezentat la sustinerea probelor, iar alti 20 au fost eliminati.

La Liceul Teoretic din Ghelari niciun absolvent nu a luat nota de trecere.

La alte doua, 'Ion Mincu' din Deva si 'Crisan' din localitatea Criscior, din 322 de candidati au trecut doar 4.

Citeste mai multe despre al doilea dezastru la BAC

In jur de 28 la suta dintre candidatii din judetul Hunedoara au promovat bacalaureatul in aceasta sesiune.

Anul trecut au reusit sa plece acasa cu diploma de Bacalaureat 39,5 la suta dintre absolventii inscrisi la examen, in timp ce in 2010, in judetul Hunedoara, 85 la suta dintre candidati au reusit sa isi ia diploma de BAC.

×