x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ridzi, la DNA: N-ar trebui să fiu trimisă în judecată

Ridzi, la DNA: N-ar trebui să fiu trimisă în judecată

30 Mar 2011   •   10:07
Ridzi, la DNA: N-ar trebui să fiu trimisă în judecată
Sursa foto: /Jurnalul National
158838-.jpgFostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, s-a prezentat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie. Ea a primit acces la propriul dosar privind organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Înainte de a intra în sediul DNA, Monica Iacob Ridzi a precizat că a venit să studieze dosarul şi că, în opinia ei, în mod normal, nu ar trebui să fie trimisă în judecată. "După cât scandal a fost în jurul acestui subiect, cu siguranţă vom ajunge acolo", a afirmat fostul ministru, care a precizat că este prima zi când vine să studieze dosarul.

"Am venit să studiez dosarul. În mod normal, n-ar trebui să fiu trimisă în judecată, dar cu siguranţă vom ajunge acolo", a declarat Monica Iavob Ridzi la intrarea în DNA.

În 14 decembrie 2010, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile Parchetului privind încuviinţarea percheziţiei informatice în calculatorul proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului, utilizat de fostul ministru Ridzi, în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal în care s-a dispus începerea urmăririi penale, la data de 11 august 2009, şi extinderea urmăririi penale în cazul Monica Iacob Ridzi pentru săvârşirea a patru noi infracţiuni.

Monica Iacob Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

DNA preciza atunci că solicitarea adresată Camerei Deputaţilor se referă la alte fapte decât cele care fac obiectul dosarului penal, în care Parlamentul a cerut urmărirea penală în data de 27 iulie 2009 privind organizarea Zilei Tineretului.

În solicitarea adresată Camerei Deputaţilor, procurorii arătau că există indicii potrivit cărora, în cursul anului 2009, Monica Iacob Ridzi, în calitate de ministru al Tineretului şi Sportului, împreună cu alţi funcţionari ai acestui minister, ajutaţi şi de administratorii a două firme private, au prejudiciat bugetul MTS prin încheierea a trei contracte de servicii fără ca, în prealabil, să fie organizată şi derulată vreo procedură de atribuire potrivit ordonanţei 34/2006.

Fostul ministru ar fi solicitat administratorului reţelei informatice să şteargă date pentru a nu fi descoperite. În acest scop, administratorul reţelei a accesat fără drept sistemele informatice ale Ministerului Tineretului şi Sportului şi a şters înregistrările. (V.M.)

×