x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ridzi: "Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsul, mila!"

Ridzi: "Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsul, mila!"

13 Mai 2011   •   14:46
Ridzi: "Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsul, mila!"
Sursa foto: Raed Krishan /INTACT IMAGES/Gazeta Sporturilor
165285-.jpgMonica Iacob Ridzi, fostul Ministru al Tineretului şi Sportului, ar fi complotat, alături de mai mulţi colegi din Minister, pentru a deturna bani publici. Este acuzaţia formulată împotriva ei de DNA, care a trimis dosarul în instanţă. Cele 35 de volume au intrat în posesia jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, care au dat publicităţii fragmente din dosar.

Potrivit rechizitoriului, Ridzi ar fi încercat ascunderea probelor, iar Gazeta Sporturilor scrie în acest sens: "Există la dosar numeroase discuţii, printre care una purtată pe 13 iulie 2009, cu o zi înainte de demisia lui Ridzi. Procurorii au pus un microfon mobil la unul dintre angajaţii MTS. În birou se vorbeşte despre apropierea anchetei DNA. Se discută despre cum pot fi şterse mailurile prin care, susţin procurorii, Monica Ridzi şi angajaţii MTS, falsificaseră licitaţiile. Monica Ridzi întreabă: Se poate pune ceva peste?. Răspunde Mihai Mărcuţă, directorul de achiziţii. El îl sună pe loc pe Dan Paul Meşină, omul de la IT. Telefonul e înregistrat. ", îi explică Marcuţă lui Meşină, invocând dorinţa lui Ridzi.

Meşină întreabă de ce. Mărcuţă îi spune ca (mailurile) "să nu fie văzute de alţii". Meşină întreabă de cine. "DNA-ul de exemplu", exemplifică Mărcuţă. Ridzi asistă la discuţie şi, când se rosteşte DNA, zice, râzând: "Doamne fereşte!". După câteva ore, precipitat şi speriat deopotrivă, directorul economic, Paul Diaconu, îi zice omului de la IT: "Dă Delete, Delete!".

În altă discuţie, Ridzi află că este înregistrată şi foloseşte următoarea frază referitoare la viitoarele acţiuni ale MTS: "Să fim atenţi cum cheltuim banii pentru alte acţiuni! La televizor se vede că profesorii nu au bani, pensionarii mor de foame şi în spitale e dezastru. Să dăm bani doar la acţiuni sociale". "Cum adică?", întreabă un angajat MTS. "Să dăm bani la handicapaţi, la chestii care te apucă plânsu, mila!", explică Ridzi.

×
Subiecte în articol: ridzi