x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rizea, despre ancheta ANI: E un dosar politic

Rizea, despre ancheta ANI: E un dosar politic

29 Iun 2011   •   09:40

Deputatul PSD Cristian Rizea sustine ca ancheta ANI in cazul sau reprezinta un demers comandat politic pentru "denigrarea imaginii" sale, fapt confirmat de faptul ca nu ar fi fost citat de inspectorii ANI si de faptul ca ancheta a vizat o perioada in care nu era demnitar.

"Nu m-au chemat niciodata cei de la ANI si este o mizerie, o facatura. Eu am toate documentele in regula, abia astept sa merg in instanta sa-mi dovedesc nevinovatia, sa vad ce mai face ANI atunci. Totul e o comanda politica doar pentru denigrarea imaginii celor care au fost cei mai acizi critici pana in acest moment ca parlamentari din opozitie la adresa actualului regim. Se incearca si cu colegii mei mai tineri pentru ca e un grup asupra caruia incearca sa se arunce o pata de imagine", a acuzat Rizea, potrivit realitatea.net.

Referitor la "tranzactiile bancare suspecte" invocate de ANI, Rizea a declarat ca sunt de fapt niste tranzactii imobiliare din perioada in care nu era demnitar al statului. "Sunt din perioada 2006, nu sunt suspecte, sunt doar pentru unii astfel, e vorba de niste tranzactii imobiliare care s-au facut transparent, s-au platit taxe la stat, stau la dispozitia tuturor institutiilor abilitate cu documentele respective, chiar daca ele s-au desfasurat acum 5-6 ani cand nu eram parlamentar, iar legea ANI arata ca nu are atributii sa cerceteze decat pe perioada in care un cetatean roman este demnitar", a mai spus deputatul PSD.

"Daca vroiau sa ma citeze, aveau unde, puteau sa trimita la grupul parlamentar PSD, cu siguranta aveau unde ca sa nu se interpreteze altfel prin posta ca s-a pierdut, ca nu stiu ce. Daca m-ar fi chemat, nu ar mai fi existat o speta in acest sens, dar ei (ANI, n.r.) nu au vrut decat sa faca tam-tam", a mai explicat Rizea.

×