x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Robert Negoiţă: Peste 1.500 de copaci din sector sunt un pericol permanent

Robert Negoiţă: Peste 1.500 de copaci din sector sunt un pericol permanent

30 Mai 2013   •   16:06
Robert Negoiţă: Peste 1.500 de copaci din sector sunt un pericol permanent
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Peste 1.500 de copaci de pe raza sectorului 3 sunt un pericol permanent şi pot produce daune în caz de furtună, a anunţat primarul Robert Negoiţă, informează agerpres.ro.

Edilul a precizat că anul acesta autoritatea locală nu a putut executa nicio defrişare, pentru că Primăria Capitalei nu a emis niciun aviz deşi cererile depuse la municipalitate sunt din luna aprilie.

"Aşteptăm o colaborarea mai bună cu PMB pentru a putea tăia 1.500 de copaci care sunt un pericol permanent", a spus Negoiţă.

Potrivit acestuia cei peste 1.500 de pomi se află pe marile bulevarde ale Sectorului 3 - Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Parcul Al.Ioan Cuza, Câmpia Libertăţii s.a.

În altă ordine de idei el a subliniat că panourile publicitare din centrul oraşului nu sunt în competenţa administraţiei locale şi sunt autorizate numai de PMB.

Primăria sectorului 3 este gata să intervină cu 20 de echipaje pentru remedierea problemelor ce pot apărea în cazul unei furtuni alături de 30 de echipaje ale Poliţiei locale.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare meteorologică vizând ploi cu caracter torenţial, grindină şi vijelii, valabilă în întreaga ţară în intervalul 30 mai, ora 10,00 - 31 mai, ora 18,00.

Potrivit ANM, în intervalul menţionat gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vijelii.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în primele ore în regiunile vestice şi sud-vestice, apoi în sudul, centrul şi estul teritoriului. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp.  

×