x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roberta Anastase, în excursie la Bruxelles, cu administratori de bloc

Roberta Anastase, în excursie la Bruxelles, cu administratori de bloc

07 Noi 2008   •   00:00

Europarlamentarul Roberta Anastase, preşedinte al PDL Prahova şi candidat pentru Camera Deputaţilor la alegerile din 30 noiembrie, este acuzată de către adversarii politici că a dus în excursie la Bruxelles, pe bani publici, mai mulţi administratori de bloc din colegiul în care candidează.



Reprezentanţii PNL Prahova şi PSD Prahova o acuză public pe preşedinta PDL Prahova, europarlamentarul Roberta Anastase, care este candidat pentru un mandat de deputat în colegiul uninominal Ploieşti Vest, că ar "mitui" electoratul prin organizarea, din bani publici, a unei excursii la Parlamentul European.

Astfel, liberalul Bogdan Nica, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii şi candidat pentru Senat în colegiul Ploieşti, a organizat, joi, o conferinţă de presă în care a acuzat-o pe Anastase de faptul că, în plină campanie electorală, a organizat din banii Parlamentului European o excursie şi a dus la Bruxelles mai mulţi administratori de bloc din zona de vest a Ploieştiului, zonă în care Anastase este candidat. Nica a afirmat că va sesiza oficial Biroul Electoral Judeţean Prahova şi Parlamentul European în legătură cu acest lucru, acuzând-o pe Anastase de lipsă de moralitate.

Şi PSD Prahova o critică pe Anastase pentru excursia organizată la Bruxelles. Într-un comunicat dat publicităţii joi, se arată că "Alianţa Politică PSD+PC Prahova condamnă cu fermitate încercarea domnişoarei Roberta Anastase de a mitui aproape 50 de administratori ai asociaţiilor de proprietari din colegiul Ploieşti Vest, expediaţi la Bruxelles în plină campanie electorală".

"Domnişoara Roberta Anastase este europarlamentar şi reprezintă România alături de alţi 34 de colegi. În acelaşi timp, domnişoara Roberta Anastase candidează pentru un colegiu de deputat în Ploieşti Vest, dovedind că dispreţuieşte vot românilor din noiembrie 2007, vot care a trimis-o să ne reprezinte ţara în Parlamentul European. A face campanie electorală mituind electoratul dovedeşte o gândire electorală primitivă şi o atitudine de geambaş politic", precizează comunicatul PSD Prahova.

Contactată telefonic, Roberta Anastase, care se află la Bruxelles împreună cu cei 50 de invitaţi ai săi în excursia la Parlamentul European, a declarat că această deplasare face parte dintr-un program al Parlamentului European, care se desfăşoară în fiecare an, indiferent dacă este sau nu campanie electorală, şi care are drept scop cunoaşterea acestei instituţii. Anastase a spus că din grupul care o însoţeşte la Bruxelles fac parte 50 de persoane, printre care administratori de bloc, reprezentanţi ai unor ONG-uri şi ai Bisericii, deplasarea fiind decontată prin programul Parlamentului European invocat de Anastase.

În ceea ce priveşte acuzaţiile legate de lipsa de moralitate, Roberta Anastase a spus: "Refuz să comentez asemenea acuzaţii venite din partea unor oameni de la care mă aşteptam să dea dovadă de mai multă moralitate în politică. Ideea de a urma nişte programe şi de a le aplica în beneficiul cetăţenilor mi se pare un lucru normal".

Roberta Anastase a reamintit că şi în urmă cu doi ani, şi anul trecut a organizat excursii de acest fel la Parlamentul European, având ca invitaţi jurnalişti din presa locală şi centrală, profesori, aleşi locali şi elevi cu rezultate bune la olimpiadele şcolare sau la concursuri sportive.
Mediafax

×