x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roboții care iau temperatura, noii colegi ai elevilor din Capitală

Roboții care iau temperatura, noii colegi ai elevilor din Capitală

29 Mai 2020   •   17:37
Roboții care iau temperatura, noii colegi ai elevilor din Capitală

Elevii care învaţă la mai multe şcoli şi grădiniţe din Bucureşti vor descoperi, când vor reveni în clase, că au colegi noi. Mai mulţi roboţi inteligenţi le vor măsura temperatura şi le vor semnala dacă aceasta e prea mare pentru a intra în şcoală. Mai mult, le vor reaminti şi că trebuie să poarte masca de protecţie. Roboții au fost creați de artişti români care fac decoruri pentru filmele de la Hollywood, iar softul e gândit tot de români, scrie Antena 3.

Primul lucru pe care îl face robotul in momentul in care o persoana se așează în fața lui este să îi recomande să poarte masca de protecție. În momentul următor începe să măsoare temperatura corpului, iar dacă aceasta e în limitele impuse de medici, robotul nu ne va semnala nimic și ne putem face treaba în continuare. Dacă temperatura este prea mare, în dreptul ochiului robotului se va aprinde un semnal luminos.

Primul test pentru roboţei va fi la evaluarea naţională.

Ionela Staicu, directorul Şcolii Gimnaziale nr.143 Bucureşti - Robotul ne ajută în momentul în care copiii vor veni la Evaluarea Naţională, el are posibilitatea să scaneze 2-3 persoane odată. Timpul de intrare al elevilor la examen va fi mult mai scurt ținând cont că în şcoală avem 150 de elevi.

Robotul minune a fost realizat de câţiva ingineri şi pasionaţi de tehnologie din Capitală, iar odată conectat la o priză, acesta interacţionează fără probleme cu cei mici.

Mii de elevi de la şcolile şi liceele din Bucureşti revin în unităţile de învăţământ în prima parte a lunii iunie ca să înceapă pregătirea pentru susţinerea examenelor naţionale.

×
Subiecte în articol: roboti bucuresti