x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rockerii de la AVAS

Rockerii de la AVAS

de Elena Stan    |    17 Ian 2011   •   12:57
Rockerii de la AVAS

146896-untitled-1.jpg

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului nu a reuşit să vândă anul trecut niciuna dintre societăţile pe care le are în portofoliu. Preşedintele instituţiei, Aurelian Popa, a fost ocupat să semneze cererile de concediu medical ale salariaţilor care au încercat să fenteze tăierea salariilor, dar şi adeverinţe prin care salariaţii săi beneficiau de reduceri la spectacole.

Aşa se face că, anul trecut, în luna mai, Aurelian Popa a semnat o adeverinţă prin care domnul Negrea Bogdan, salariat al instituţiei, cu contract individual de muncă, încheiat pe perioadă nedeterminată, având funcţia de expert la Direcţia Insolvenţă din cadrul Direcţiei Generale Insolvenţă trebuia să beneficieze de o reducere de 25% din preţul biletului la concertul AC/DC din data de 16.05.2010.  Adeverinţa cu numărul 7.669 a fost înregistrată la cabinetul domnului Aurelian Popa. “La data respectivă, a fost un articol în revista Kamikaze în care se scria că pensionarii şi angajaţii, care fac dovada că lucrează la stat, vor beneficia de o reducere de 25% din preţul biletului la concertul AC/DC. Am avut două astfel de solicitări. Angajatul se ducea cu adeverinţa şi i se returna 25% din preţul biletului”, a explicat Aurelian Popa, în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena3.  Anunţul respectiv era însă o glumă, mai ales că bugetarii şi pensionarii trebuiau să demonstreze că sunt fani AC/DC identificând cântece ale formaţiei australiene şi albumul pe care au apărut. “Dacă nu ştii, te vom dezbrăca în chiloţi, îţi vom da chitara colegei noastre Roxana Jipa şi te vom obliga să dansezi ca Angus Young. Dacă nu ştii nici asta, va trebui să dansezi ca Gigi Becali pentru banii ăia!”, se scria în pamfletul din revistă.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, Bogdan Negrea a completat o cerere în sensul acesta în semn de protest deoarece preşedintele instituţiei nu stătea de vorbă cu angajaţii săi. “A fost exact în perioada în care angajaţii autorităţii îşi luau concedii medicale pe capete deoarece ne ameninţa că ne dă afară. Din ordinul preşedintelui erau lipite afişe în liftul instituţiei prin care ne informa că suntem aşteptaţi la şedinţă. În semn de protest la modalitatea de comunicare aleasă de Popa, noi, angajaţii, am făcut afişe cu poza dumnealui pe care am scris «Fermier, caut nevast㻓, ne-au explicat surse din cadrul instituţiei.

În perioada 1983-1990, Aurelian Popa, membru PD-L, a fost şef de fermă IAS Dâmboviţa, apoi a ocupat diverse posturi de conducere în cadrul unor fierme, iar din 2005-2008 a fost prefect de Dâmboviţa. Scaunul de prefect l-a schimbat cu cel de Inspector Guvernamental, unde a lucrat până în septembrie 2009, când a fost numit la conducerea AVAS.

UPDATE: kamikadzeonline.ro a motivat publicarea anunţului prin care oferea o reducere a preţului biletului la concertul AC/DC ca fiind o glumă, având în vedere faptul că evenimentul muzical s-a desfăşurat în perioada de implementare a măsurilor de austeritate, prin care s-au salariile bugetarilor s-au redus cu 25%. Conform celor de la Kamikadze, anunţul a stat tot timpul sub spectrul incertitudinii: "Băi, şi dacă se vor găsi nişte fraieri care să vină cu adeverinţă şi să ceară 25% din bilet?"...

×
Subiecte în articol: AVAS emil boc