x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rodica Culcer, păstrată prin tertipuri la TVR. Postul ocupat de ea nu a fost scos la concurs nici până acum

Rodica Culcer, păstrată prin tertipuri la TVR. Postul ocupat de ea nu a fost scos la concurs nici până acum

de Gabriela Antoniu    |    16 Noi 2011   •   21:00
Rodica Culcer, păstrată prin tertipuri la TVR. Postul ocupat de ea nu a fost scos la concurs nici până acum

Mai este o luna si jumatate pana la 31 decembrie 2011, termenul fixat de Consiliul de Administratie al TVR de a organiza concurs pentru sefia stirilor TVR, post detinut prin delegare de pensionara Rodica Culcer.

Intrunit in sedinta la sfarsitul lunii august, CA al TVR a aprobat con­di­ti­ile de inscriere ale candidatilor la con­cursul pentru ocuparea postului de director Directia Emisiuni Informative si Sport. Termenul-limita pentru concurs este 31 decembrie 2011, potrivit deciziei CA.

Potrivit unor surse participante la sedinta, unii dintre membrii CA au sustinut necesitatea organizarii mai rapide a concursului pentru sefia Stirilor TVR. Alti membri ai CA au spus insa ca organizarea concursului in aceasta perioada nu ar fi oportuna, intrucat Televiziunea Romana se pregateste in momentul de fata sa isi lanseze grilele de toamna. Mai mult, spun sursele citate, reprezentantii Puterii in CA au fost vehementi in a tempera elanul celor care sustineau necesitatea organizarii concursului. "Dar ce va agitati asa, de ce sa ne grabim, ca suntem in termen", ne-au relatat din sedinta sursele citate. Aceleasi surse spun ca foarte vocala impotriva organizarii concursului ar fi fost si Ada Mesesan, reprezentanta PDL in CA. Fosta sefa a Biroului de presa al PDL, ea a mai fost in carti si anul trecut pentru postul de presedinte-director al TVR, dar acuzatiile aduse de deputatul PDL Mihai Boldea ca-i cerea bani pentru a aparea la televizor au retrogradat-o la postul de simplu membru al CA.

Nici in vara nu a fost considerata oportuna organizarea concursului pentru sefia Stirilor TVR. La 22 septembrie, presedintele-director al TVR, Alexandru Lazescu, a acordat un interviu Hotnews.ro si era intrebat de reporter de ce nu a fost organizat un concurs pentru postul de director la Stiri, nu s-a cautat o solutie inainte ca Rodica Culcer sa ajunga la varsta pensionarii. "A fost la mijlocul anului, cand sa fac concurs, peste vara? Nu mi s-a parut neaparat potrivit. Ea asigura continuitatea, deocamdata, acolo. Timing-ul ne-ar fi dus in august, nu puteam face un concurs in august", a raspuns Lazescu. De unde rezulta ca interesul nu este atat de mare, cel putin la nivelul conducerii TVR, de a o inlocui pe Rodica Culcer. Mai mult, din declaratiile lui Lazescu reiese clar ca procedurile privind concursul pentru sefia Stirilor TVR dureaza in jur de trei luni, iar anuntul privind organizarea concursului pana la 31 decembrie 2011 a fost doar un mod de a inchide gura contestatarilor Rodicai Culcer. Ieri pe site-ul TVR nu era postat nici un anunt privind scoaterea postului Rodicai Culcer la concurs.

Astazi, CA al TVR se intruneste din nou in sedinta, iar reprezentantii Opozitiei in CA al TVR sunt hotarati sa faca presiuni pentru organizarea concursului. "Nu se mai mai poate asa. Sa aiba si leafa cat presedintele, si pensie, si sa dicteze. Din punctul meu de vedere, Rodica Culcer nu a facut decat rau. Daca nu vom reusi, avem solutii de rezerva pe care le veti afla la momentul oportun", ne-a declarat Sorin Burtea, reprezentant al salariatilor televiziunii publice in CA al TVR.

De altfel, mentinerea Rodicai Culcer la sefia Stirilor TVR dupa ce a implinit varsta legala de pensionare a provocat asta vara scandal in sanul CA al TVR. Rodica Culcer trebuia sa iasa la pensie pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil pana la 30 iunie. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post.

×
Subiecte în articol: rodica culcer tvr