x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ROMÂNIA, BLOCATĂ ÎN PROTESTE/Au cerut anularea taxei auto triplate

ROMÂNIA, BLOCATĂ ÎN PROTESTE/Au cerut anularea taxei auto triplate

de Iulia Barbu    |    14 Dec 2008   •   00:00
ROMÂNIA, BLOCATĂ ÎN PROTESTE/Au cerut anularea taxei auto triplate

În mai multe oraşe din ţară au avut loc ieri proteste la adresa taxei de primă înmatriculare. Aceştia au cerut anularea Ordonanţei de Guvern. În vestul ţării, şoferii au îngreunat traficul spre ieşirea din ţară.



Câteva zeci de persoane s-au adunat ieri în Piaţa Victoriei din Capitală. Acestea au cerut anularea Ordonanţei de Guvern prin care s-a decis triplarea taxei auto pentru maşinile second-hand. Protestatarii au lăsat în după-amiaza zilei de ieri la Primăria Capitalei cererea privind organizarea unui miting de protest, marţi, 16 decembrie, între orele 14:00 şi 18:00. Mitingul ar urma să se desfăşoare pe traseul Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Piaţa Constituţiei. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut delagaţiei protestatarilor să participe la acţiune fără maşini, pentru a nu bloca circulaţia.

BISTRIŢA. Mitingul la care au participat ieri peste 500 de proprietari de maşini second-hand din Bistriţa-Năsăud, nemulţumiţi de triplarea taxei auto, s-a încheiat după aproximativ două ore, timp în care a fost blocată circulaţia pe bulevardele principale din municipiul Bistriţa.
ARAD. Centrul oraşului a fost blocat ieri în jurul prânzului de aproximativ 250 de şoferi, care au participat la un miting cu maşinile, în semn de protest faţă de triplarea taxei auto. Imediat ce au părăsit centrul Aradului, aceştia s-au îndreptat spre Vama Nădlac. Sute de maşini au blocat DN 7, numeroşi turişti străini fiind prinşi în trafic. Poliţiştii au încercat să dirijeze circulaţia pe rute ocolitoare, pe şoseaua de centură a municipiului. La câteva ore după prânz, aceasta era la rându-i blocată.

ORADEA. Nici în Oradea şoferii nu au stat cu mâinile în sân. În cursul zilei de ieri aceştia au blocat drumul de acces spre Vama Borş, circulaţia fiind deviată pe un drum lateral. Şoferii orădeni au blocat şi circulaţia pe Calea Clujului. Protestatarii au avut autorizaţie doar pentru manifestaţia din centrul oraşului.
SUCEAVA. Traficul rutier în centrul oraşului a fost afectat de protestul faţă de taxa auto, la care au participat peste o sută de persoane, o parte venind la manifestaţie cu maşinile second-hand care urmează să fie înmatriculate.

CLUJ-NAPOCA. Peste 700 de şoferi au participat ieri după-amiază la marşul de protest faţă de triplarea taxei auto organizat la Cluj-Napoca. Circulaţia în centrul municipiului Cluj-Napoca a fost îngreunată timp de două ore, cât a durat marşul de protest.

TIMIŞOARA. Şi în oraşul de pe Bega, traficul a fost blocat ieri timp de o oră în faţa Prefecturii Timiş. La protest au participat peste două sute de timişoreni, proprietari de maşini second-hand, care nu aveau însă autorizaţie pentru a manifesta. Jandarmii şi Poliţia au reuşit să elibereze şoseaua, iar protestatarii au plecat spre zona stadionului Dan Păltinişanu, spunând că vor să continue protestul acolo.

SIBIU. Peste 300 de şoferi s-au adunat ieri lângă Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, de unde au pornit într-un marş cu maşinile pe străzile din oraş, pentru a protesta faţă de decizia Guvernului de a majora taxa auto. Timp de o oră, sibienii care şi-au echipat maşinile cu steaguri şi pancarte cu mesaje antitaxă au străbătut străzile oraşului, scandând împotriva politicienilor. Majoritatea protestatarilor din ţară au cerut anularea taxei.

×
Subiecte în articol: observator auto taxei