x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Roman, consilier municipal la Roma

Roman, consilier municipal la Roma

30 Mar 2004   •   00:00

Romanul Ionut Gabriel Rusu (29 de ani), este unul dintre cei patru consilieri municipali care vor reprezenta interesele imigrantilor din Roma.

El va avea statutul de consilier adjunct, ceea ce ii va permite sa participe la dezbateri si sa formuleze propuneri, fara a avea insa drept de vot. Tanarul absolvent de Drept, originar din Onesti, a fost votat de 2,86% dintre cei aproape 18.000 de alegatori. Rusu traieste in Italia de 10 ani si si-a facut un rost lucrand la birouri de avocatura si colaborand, ca traducator si interpret, cu Tribunalul din Roma. Programul electoral al lui Rusu urmarea simplificarea relatiei dintre Consiliu si populatie si crearea unor centre speciale pentru primirea solicitantilor de azil politic si pentru persoanele aflate in dificultate. Peste 50 de candidati s-au intrecut pentru locurile din Consiliu, iar Romania a avut, in afara de Rusu, alti patru reprezentanti.

FOST ZIARIST. Aproape 2% din voturi a obtinut Sorin Cehan, originar din Barlad. Cehan este membru fondator al Asociatiei Romanilor din Italia si redactor-sef la publicat ia Gazeta Romaneasca. Pentru acest post l-a recomandat experienta acumulata ca jurnalist de investigatie la unul dintre ziarele bucurestene. Mihaela Iamandi, de 36 de ani, din Roman, a intrunit 0,63% din preferintele alegatorilor. Presedinta a unei asociatii pentru extracomunitari, numita "La Rosa dei Venti", Mihaela Iamandi detine o diploma in chimie si lucreaza in prezent la un birou notarial. Rezultatele cele mai modeste le-au avut Gheorghe Emil Patrascu, patronul unei firme ce se ocupa cu consolidarea cladirilor, si Elena Viorica Lechea. Desi n-a obtinut decat cateva voturi, Elena, de 28 de ani, originara din Rupea, s-a facut remarcata drept cea mai tanara candidata. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: observator