x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Româncă premiată de Facebook

Româncă premiată de Facebook

de Cristinel C. Popa    |    29 Noi 2014   •   11:52
Româncă premiată de Facebook

Alături de trei tineri din Portugalia, Germania şi Georgia, ieşeanca Paula Pascu (27 de ani) s-a numărat printre câştigătorii unui important premiu decernat de filiala Facebook din Marea Britanie.

Este vorba despre o aplicaţie ce permite înscrierea la facultăţile din străinătate direct de pe smartphone. Proiectul se numeşte Ukademics şi a câstigat premiul de 150.000 de lire sterline pentru cel mai bun start-up de nivel European din 2014 fiind decernat la sediul de la Londra al celebrei firme. Ideea echipei de creaţie a pornit de la faptul că foarte mulţi tineri nu mai folosesc computere sau laptop-uri, ci mul mai mult smartphone-uri. Prin această realizare platforma online permite elevilor interesaţi de studii in străinătate să îşi aleagă programul potrivit.

Ei pot trimite aplicaţia direct la universitate şi pot iniţia formalităţile de obţinere a finanţării, fără să fie nevoie să părăsească website-ul sau aplicaţia mobilă. “Proiectul reprezintă echivalentul Booking.com, dar pentru educaţie, este un site care agregheaza toate programele de studii în străinatate într-o singură platforma, astfel fiind foarte uşor pentru elevi şi studentţi să îşi caute programul de studii potrivit şi să aplice pentru el, totul este foarte simplu. Momentan avem toate universităţile şi colegiile din Marea Britanie, următoarea etapă este să introducem universităţile din SUA, urmând să ne extindem spre Canada, Australia, China şI alte ţări”, a spus Paula Pascu care explică şi necesitatea acestui proiect.

“În acest moment nu există nicio soluţie unitară prin care studentul poate să îşi caute programe de studii în străinătate într- un mod simplu şi uşor de făcut pe mediul online”. Echipa româncei a fost declarată câştigătoare dintr-o listă de peste 425 de proiecte din 27 de ţări, consistentul premiu fiind destinat investiţiilor, fiind acceptaţi şi pentru un stadiu de training de doi ani în cadrul companiei Worth Capital din Londra.”Banii câştigaţi îi vom investi în creşterea echipei, momentan suntem în căutare de talente care ne pot ajuta să creştem cât mai repede ca şi proiect şi de asemenea - dezvoltare pe SUA, acolo va fi o mare parte din investiţie”, a spus tânăra.

Ieşeanca Paula Pascu a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii “Al.I. Cuza” şi un master în Consiliere Educaţională la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj. Paula a lucrat o perioadă, iar la o întâlnire de afaceri de la Londra s-a întâlnit cu unul dintre co-fondatorii proiectului Ukademics, cu care a început discuţiile referitoare la acest proiect. În luna iulie a acestui an a fost chemată la Lisabona pentru a face parte din echipa Ukademics.

×
Subiecte în articol: Ukademics paula pascu romanca premiu facebook