x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 2.875 de euro, despăgubire pentru românca uitată într-o închisoare din Germania!

2.875 de euro, despăgubire pentru românca uitată într-o închisoare din Germania!

de Istvan Deak    |    04 Mai 2013   •   19:57
2.875 de euro, despăgubire pentru românca uitată într-o închisoare din Germania!

Autorităţile germane susţin că românca care a fost ţinută 115 zile în plus într-o închisoare din Frankfurt a fost despăgubită cu 2.875 de euro (25 de euro pentru fiecare zi petrecută în plus) şi trimisă acasă în România. “Dorinţa ei a fost să se întoarcă în România”, susţin oficialii Ministerului de Justiţie din Hessen. Femeia arestată pentru furt a fost eliberată luni, 29 aprilie, deşi data corectă a eliberării sale ar fi trebuit să fie 4 ianuarie.

“O eroare cumplită sau lipsire de libertate? Este o poveste pe care nimeni nu o poate explica cu exactitate. Există speculaţii, explicaţii posibile, dar nimic concret. Cert este şi pentru Ministerul Justiţiei din Hessen că aşa ceva nu avea voie să se întâmple. Faptul că femeia nu vorbeşte deloc limba germană nu poate fi o scuză. Ea a fost arestată pentru furt în luna septembrie. La începutul lui noiembrie, ea a fost scoasă din arest preventiv şi a început ispăşirea unei pedepse anterioare de 56 de zile de închisoare pentru neachitarea unei amenzi penale dictate tot pentru furt. În acest timp, o instanţă de judecată a condamnat-o la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de furt pentru care fusese arestată iniţial. Autorităţile au uitat de suspendare şi femeia a stat 115 zile în plus în spatele gratiilor. Ispăşind două-treimi din sentinţa dictată cu suspendare, autorităţile analizează posibilitatea ca restul pedepsei să îi fie prescrisă. Procuratura a deschis o anchetă pentru găsirea vinovaţilor, fiindcă există suspiciunea că greşeala autorităţilor s-ar înscrie în infracţiunea de lipsire de libertate”, scriu jurnaliştii de la Sueddeutsche Zeitung.

Conform Frankfurter Allgemeine Zeitung, închisoarea Preugesheim-Frankfurt, unde a fost încarcerată femeia din România, este una dintre cele mai moderne din Germania, fiind dată în folosinţă abia în anul 2010. Fiecare celulă are un singur pat, dar şi un birou, iar deţinuţii au acces la o sală de forţă ultramodernă şi un teren de baschet în curtea închisorii.

×
Subiecte în articol: romanca uitata inchisoare