x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM. Doi inventatori: Unele meserii vor dispărea, roboţii vor înlocui oamenii

ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM. Doi inventatori: Unele meserii vor dispărea, roboţii vor înlocui oamenii

27 Mar 2012   •   08:48
ROMÂNI CU CARE NE MÂNDRIM. Doi inventatori: Unele meserii vor dispărea, roboţii vor înlocui oamenii

Doi clujeni, inventivi si dedicati pasiunii pentru robotica, se inscriu cu succes in categoria "romani cu care ne mandrim". Tinerii au construit doi roboti pe care i-au prezentat in cadrul unei competitii studentesti. Si nu vor sa se opreasca aici.

Vlad Cristea si Ovidiu Parvu sunt studenti in anul III la Facultatea de Matematica si Informatica a Universitasii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, sectia Informatica. Impreuna cu cativa colegi de facultate au construit doi roboti utili pentru viata de zi cu zi.

Si chiar daca au inventat roboti, cei doi tineri cred ca Pamantul nu va fi condus niciodata de roboti. "Oamenii sunt fiinte atat inteligente, cat si egoiste, astfel incat nu consider ca vor construi ceva care ii va putea inlatura in cele din urma", considera Ovidiu.

Chiar daca Pamantul nu va fi cucerit de roboti, unele meserii vor disparea cu timpul, locul oamenilor ajungand sa fie luat de roboti.

Citeste mai mult pe RTV.NET

×
Subiecte în articol: mass media