x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România a avut a treia scădere a lucrărilor de construcţii din UE în septembrie

România a avut a treia scădere a lucrărilor de construcţii din UE în septembrie

19 Noi 2018   •   12:40
România a avut a treia scădere a lucrărilor de construcţii din UE în septembrie

Lucrările de construcţii în România au înregistrat, în luna septembrie 2018 comparativ cu luna septembrie 2017, un declin de 1%, acesta fiind al treilea declin în ritm anual al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, arată datele publicate luni de Eurostat.

Comparativ, în zona euro, lucrările de construcţii au crescut cu 4,6% comparativ cu luna septembrie a anului trecut, iar la nivelul Uniunii Europene lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 4,2%. Statele membre cu cel mai puternic avans al lucrărilor de construcţii, în ritm anul, au fost: Ungaria, 25,8%, Slovenia, 25,7%, şi Polonia, 20,2%. Singurele state membre care au înregistrat scăderi în ritm anual ale lucrărilor de construcţii au fost: Bulgaria (minus 4%), Suedia (minus 1,5%) şi România (minus 1%).

În luna septembrie 2018 comparativ cu luna august 2018, lucrările de construcţii au crescut cu 2% în Uniunea Europeană şi cu 1,7% în zona euro. În rândul statelor membre, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în Franţa, 3,7%, Germania, 2,2%, şi Marea Britanie, 1,8%. În România, lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 0,8%, după un salt de 2,5% în luna august 2018 comparativ cu luna iulie 2018.

Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut, în septembrie 2018 comparativ cu septembrie 2017, pe total cu 2,1%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 0,4%.

În septembrie 2018 comparativ cu august 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 8%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor a crescut pe total cu 0,8%. AGERPRES

×
Subiecte în articol: constructii romania