x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare salată din lume

România a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare salată din lume

23 Sep 2012   •   06:16
România a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare salată din lume

Romania a intrat in Cartea Recordurilor prin pregatirea unei salate gigant la care au fost folosite sase tone de rosii, patru tone de salata verde, patru tone de castraveti, doua tone de ardei, doua tone de ceapa, doua tone de morcovi, 400 kilograme de masline, 800 litri de ulei de masline si 400 kilograme de sare.

Peste 1.000 de voluntari au participat la pregatirea salatei uriase, de 20 de tone de legune. Evenimentul a avut loc la complexul expozitional Exporom, unde a fost prezent si ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin. Un reprezentant Guinness World Records a fost prezent pentru a omologa recordul.

La ora 10.00, voluntarii au inceput sa spele, sa curete si sa taie cele 20.000 kg de legume, pe muzica rock. Vasul in care a fost asezata toata salata are o lungime de 18 metri, o latime de 3 metri si o adancime de 60 cm.

Salata a fost oferita voluntarilor si vizitatorilor, iar o parte a fost donata centrelor de plasament, cantinelor si manastirilor sau caminelor de batrani.

Recordul mondial precedent la categoria 'Cea mai mare salata din lume' era detinut de Creta, Grecia, care in 2010 a realizat o salata de 13.417 kg.

×