x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România arctică. 21,7 grade Celsius, azi dimineaţă, la Botoşani

România arctică. 21,7 grade Celsius, azi dimineaţă, la Botoşani

de Mediafax    |    28 Ian 2012   •   06:56
România arctică. 21,7 grade Celsius, azi dimineaţă, la Botoşani

Statia Meteo din Botosani a inregistrat, azi dimineata, cea mai scazuta temperatura din acest an, pentru aceasta localitate.

Potrivit masuratorilor efectuate de meteorologi, duminica dimineata in municipiul Botosani erau minus 21,7 grade Celsius.

Meteorologii au emis, sambata, o avertizare de Cod galben de ger, pentru intervalul 28 ianuarie - 3 februarie, cand sunt asteptate temperaturi intre -25 si - 15 grade Celsius, atentionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures.

"In intervalul 28 ianuarie - 3 februarie in Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative ", prcizeaza Administreatia Nationala de Meteorologie.

Caras Severin, Timisoara, Arad, Bihor si Satu Mare nu sunt cuprinse in avertizare, ele ramanand sub Cod verde.

Potrivit reprezentantilor dispeceratului Statiei de meteorologie de la Intorsura Buzaului, valorile de temperatura au coborat, sambata dimineata, pana la minus 26,2 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna in zona.

Meteorologii se asteapta ca frigul sa persiste si in urmatoarele zile.

Pentru luna ianuarie, recordul de temperatura negativa in aceasta zona a fost inregistrat in anii 1963 si 1990, cand termometrele aratau minus 35,5 grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata vreodata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona s-au inregistrat minus 36 de grade Celsius.

×