x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 1 iunie 2004

Romania in 5 minute - 1 iunie 2004

01 Iun 2004   •   00:00

Cotropitorii de la Compania Lignitului

Cica 300 de familii din judetul Valcea cer despagubiri statului roman, deoarece terenurile lor au fost ocupate de Compania Lignitului. Locuitorii din localitatile Berbesti, Mateesti si Alunu vor fi despagubiti in conformitate cu valoarea terenurilor ocupate. Pretul unui metru patrat de teren in aceasta zona este de circa 6.000 lei. (Octavian Herta)

Mandat de arestare pentru guru Bivolaru

Judecatoria Sectorului 5 a emis ieri un mandat de arestare pe numele liderului spiritual al Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, pentru 26 de zile incepand de la data prinderii sale. Instanta a mai decis ca vamesul Farcas Ferencz Szons - cel care a fost prins la la frontiera, impreuna cu Bivolaru - sa ramana in libertate. Bivolaru nu a raspuns, ieri dimineata, citatiilor potrivit carora trebuia sa se prezente la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti si la Judecatoria Sectorului 5. Potrivit unor surse din Politie, pe numele sau a fost pus in executare un mandat de aducere, care insa nu a putut fi indeplinit de catre politisti, deoarece Bivolaru nu era la domiciliu. Guru este acuzat de relatii sexuale cu minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Agroturismul lucreaza in pierdere din cauza drumurilor

Agroturismul din judetul Maramures a inceput de doua luni de zile sa lucreze in pierdere din cauza drumurilor prost intretinute, a declarat reprezentantul ANTREC in Baia Mare, Livia Sima, citata de Rompres. Infrastructura rutiera a judetului Maramures este distrusa in proportie de 75%, iar drumarii motiveaza ca nu detin fonduri pentru reparatia drumurilor. Livia Sima a precizat ca pe primul trimestru al acestui an capacitatea de cazare in pensiunile agroturistice a fost de 23%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand spatiile de cazare au fost ocupate in proportie de 65%.

Premii de cinci milioane de euro

Premiile la tragerea speciala Loto 6/49 a verii, de la 6 iunie, vor ajunge la cinci milioane de euro, a estimat conducerea Loteriei Romane. Dat fiind ca la tragerea din 30 mai nu s-a inregistrat nici un castigator la categoria I a acestui joc, la 6 iunie, intregul report in bani acumulat la prima categorie pina la 30 mai, inclusiv, va fi repartizat celorlalte doua categorii ale jocului. Astfel, jumatate va merge la categoria a II-a si jumatate la categoria a III-a, adaugandu-se fondurilor de castiguri corespunzatoare acestor doua categorii. Premiile unitare vor include un apartament cu doua camere pentru categoria I si un autoturism Dacia Solenza pentru categoria a II-a.

Circulatia trenurilor, intrerupta de ciocnirea a doua autotrenuri

Circulatia trenurilor pe directia Arad-Deva a fost intrerupta ieri dimineata pe unul dintre firele de cale ferata, ca urmare a ciocnirii a doua autotrenuri, informeaza Rompres. Un cetatean bulgar aflat la volanul unui autotren incarcat cu textile si marfuri alimentare s-a acrosat, din motive neelucidate inca, cu un alt autotren incarcat cu srot de soia. Autotrenul bulgar a fost proiectat pe dubla 2 a caii ferate Arad-Deva si a rupt un stalp de sustinere a firului electric, blocand circulatia trenurilor pe unul dintre firele de circulatie. Autotrenul romanesc a fost proiectat intr-o rapa din apropiere, in drum spulberand un autoturism Dacia aflat pe marginea soselei.
×
Subiecte în articol: observator