x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 12 august 2004

Romania in 5 minute - 12 august 2004

12 Aug 2004   •   00:00

Radar pentru comert ilegal

Politia rutiera din judetul Covasna foloseste masinile dotate cu aparate radar pentru a filma negustorii care vand la poarta casei celebrii colaci secuiesti, Kürtos Kalács, transmite Rompres. Politistii aduna astfel probe pentru a-i amenda pe cei care fac comert fara acte in regula.

Ancheta SPP - Unul dintre batausi ar putea fi nevinovat

Comisia interna a SPP, care i-a cercetat pe cei doi angajati ai SPP, sergentii majori Teodor Chirica si Bogdan Mihalcea, care l-au batut pe Serban Pretor, membru al CNA, a intocmit marti seara dosarele de cercetare. Continutul dosarelor a fost adus la cunostinta celor doi subofiteri. Conform reglementarilor SPP, "atunci cand se analizeaza fapte care aduc grave prejudicii ordinii si disciplinei militare, sedinta consiliului are loc la cel putin 24 de ore dupa luarea la cunostinta de catre invinuiti a continutului dosarului cauzei". Asa se face ca azi, incepand cu ora 9:00, va avea loc sedinta Consiliului de judecata. Totusi, unul dintre cei doi spp-isti ar putea ramane in SPP, deoarece se pare ca nu l-ar fi batut pe acesta, ci ar fi incercat sa-l opreasca pe colegul sau. Anchetatorii SPP au stabilit ca doar Teodor Chirica l-a agresat pe Pretor, nu si Bogdan Mihalcea. (Eduard Pascu)

Baneasa - Apartamente distruse de o butelie montata gresit

O explozie puternica a avut loc ieri-dimineata intr-un bloc din cartierul bucurestean Baneasa si a avariat cinci apartamente, informeaza Mediafax. Potrivit pompierilor militari, care au intervenit cu doua autospeciale, deflagratia s-a produs in jurul orei 10:30 din cauza montarii gresite a unei butelii de gaz. Explozia nu a facut nici o victima, iar locatarii au fost evacuati imediat. Primaria Sectorului 1 a anuntat ca va finanta lucrarile de reparatie, in functie de evaluarile specialistilor, din fondul de rezerva al institutiei.

Recunoastere - Premiu pentru un ziarist al Jurnalului National

Centrul International pentru Jurnalism i-a acordat colegului nostru Paul Cristian Radu Premiul Knight International Press Fellowship pentru jurnalism. Distinctia, una dintre cele mai prestigioase din lumea presei, este o recunoastere a muncii lui Paul Radu, a articolelor sale de investigatii care acopera atat subiecte din Romania, cat si din alte state din regiune. "Activitatea dumneavoastra si contributia extraordinara adusa la dezvoltarea presei din Romania reprezinta excelente exemple pentru colegii jurnalisti", se arata in scrisoarea adresata colegului nostru de catre Centrul International pentru Jurnalisti.

Audiere - Nutu Camataru, la PNA

Interlopul bucurestean Ion Balint, zis Nutu Camataru, a fost dus ieri la Parchetul Anticoruptie. Surse judiciare ne-au declarat ca aceasta prima intalnire a pornit de la solicitarea Parchetului General. Procurorii anticoruptie trebuie sa verifice acuzatiile de coruptie aduse saptamana trecuta de Nutu Camataru la adresa unor persoane importante din conducerea Parchetului si a Politiei. Printre cei nominalizati de interlop se afla procurorul George Musacalu, seful sectiei care instrumenteaza dosarul fratilor Camataru, si Toma Zaharia, secretar de stat in Ministerul de Interne. Nutu Camataru a fost arestat la sfarsitul lunii mai pentru crima organizata, trafic de persoane, talharie, santaj si inselaciune. (Miruna Pasa)

Analize - Animalele de companie intra in UE

De la 1 octombrie, romanii care calatoresc in strainatate isi vor putea lua mult mai usor animalul de companie in voiaj. Aceasta pentru ca analizele care trebuie facute cainelui sau pisicii vor putea fi efectuate la un laborator acreditat din Romania. Pana in prezent, proprietarii animalelor de companie trebuiau sa faca analizele patrupedelor la un laborator acreditat din Franta, dezavantajele fiind durata mare de timp pana la primirea rezultatelor si pretul prea mare. Costul analizelor la laboratorul din Romania nu va fi mai mare de 150.000 de lei, potrivit lui Liviu Harbuz, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. (Iohanna Onaca)

Arad - Bani pentru Parcul Reconcilierii

Guvernul va aloca, la rectificarea bugetara din septembrie, resursele necesare pentru reluarea lucrarilor la complexul statuar de la Arad, transmite Mediafax. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat ca municipalitatea nu va putea finanta amenajarea Parcului Reconcilierii, lucrarile fiind evaluate la 10 miliarde de lei, pentru ca banii nu sunt prevazuti in bugetul pe anul in curs. In prezent, Parcul Reconcilierii este un santier ingradit in care nu s-a mai lucrat dinaintea primei inaugurari. (Luiza Cretu)

Galati - Ingropat de viu

Un barbat din comuna galateana Matca a murit dupa ce peste 10 tone de pamant s-au prabusit peste el, in timp ce lucra la saparea unui put in curtea varului sau. Vasile Filimon, in varsta de 48 de ani, era unul dintre cei mai cunoscuti fantanari din zona. El a coborat in groapa adanca de 17 metri, fara ca malurile sa fie asigurate cu tuburi de beton. Cativa colegi i-au strigat ca pamantul incepuse sa se surpe in bucati mici, dar la scurt timp a fost barbatul a fost acoperit de pamant. Pompierii si specialistii de la Protectia Civila au incercat mai bine de sase ore sa-l scoata la suprafata. Vasile Filimon era casatorit, avea patru copii si se pregatea pentru nunta uneia dintre fiice. (Erik Hoosz)
×
Subiecte în articol: observator