x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 17 iunie 2004

Romania in 5 minute - 17 iunie 2004

17 Iun 2004   •   00:00

Consilieri cantariti

Consilierii locali din municipiul Targu Secuiesc vor fi cantariti la inceputul mandatului, precum si la sfarsitul acestuia. Ideea apartine unor ziaristi de la un saptamanal local. Fostii consilieri s-au ingrasat, in patru ani, in total, cu 200 de kilograme.

Arad - Focul a lasat sute de oameni fara slujbe

Nu mai putin de 300 de aradeni au ramas fara locuri de munca, dupa ce fabrica de mobila in care lucrau a fost distrusa marti, in urma unui incendiu de mari proportii. Primele estimari ale pompierilor indica pagube de cateva milioane de dolari. Muncitorii si-au pierdut in incendiu lucrurile personale, acte de identitate, haine si chiar chei de la locuinte. In plus, au ars si banii pentru salarii, pe care oamenii ar fi trebuit sa-i primeasca marti. Patronii fabricii au fost amendati de pompieri pentru nerespectarea unor norme de protectie impotriva incendiilor.

Campania electorala - CNA cere oprirea unui spot al PSD

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a solicitat radiodifuzorilor sa opreasca difuzarea spoturilor PSD referitoare la Andrei Chiliman, candidat din partea Aliantei D.A. (PNL-PD) la Primaria Sectorului 1 din Bucuresti. "Spoturile respective nu contin indemnul de a fi votat un candidat sau o lista de candidati, asa cum cere art. 60 (4) din Legea nr.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, iar pe de alta parte unele acuzatii cu incidenta morala sau penala nu sunt probate, asa cum cere art. 64 (2) litera c", se arata in comunicatul semnat de presedintele CNA, Ralu Filip.

Cautati - S-au culcat cu o tanara infectata cu HIV

Politistii sibieni cauta mai multi barbati care ar fi avut relatii sexuale cu o adolescenta de 16 ani, infectata cu HIV si fugita dintr-un centru de plasament. Postul de Politie din Orlat, judetul Sibiu, a fost sesizat, la 4 iunie a.c., de conducerea Centrului de Plasament din localitate ca adolescenta B.F. a parasit unitatea de plasament fara acceptul conducerii. Zece zile mai tarziu, fata a fost gasita si reinternata in acelasi centru de plasament. Politistii continua cercetarile in acest caz, pentru identificarea barbatilor cu care s-a culcat adolescenta, astfel incat sa nu mai fie infectate si alte persoane.

Arheologie - Zid vechi de un mileniu, in Muntii Buzaului

Modernizarea traseului turistic din localitatea buzoiana Colti a dus la descoperirea unui zid medieval, vechi de peste 1.000 de ani, informeaza Rompres. Muncitorii care lucreaza la extinderea drumului Colti - Alunis au scos la iveala ruinele unei zid medieval, in apropierea Bisericii Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, atestata documentar in anul 1277. La Alunis se afla un complex de schituri monahale in piatra, realizate dupa toate probabilitatile in secolele lll-lV, dupa Hristos. Acestea constituie leaganul crestinismului la Curbura Carpatilor.

Dupa gratii - Inspector din primarie, arestat pentru mita

Inspectorul principal de la Primaria Capitalei, Nela Gangea, retinuta marti seara pentru luare de mita, a fost arestata ieri de judecatori pentru 28 de zile. Procurorii anticoruptie au prins-o marti pe Gangea in flagrant, in timp ce primea 600 de euro, in sediul Primariei. Potrivit anchetatorilor, ea promisese ca in schimbul banilor va solutiona favorabil un dosar de retrocedare a unui imobil din Sectorul 6, preluat abuziv de stat inainte de 1989. (Miruna Pasa)

Premiera - Consiliu local amendat pentru abuz in serviciu

La sesizarea mai multor ONG-uri care militeaza pentru drepturile omului, Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a sanctionat toti membrii Consiliului local Selimbar - Sibiu, pentru incalcarea aplicarii Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. In 2003, CL a dispus ca tariful pentru fiecare fila fotocopiata eliberata pe baza legii sa fie de 10.000 de lei fata de cel aplicat in restul tarii: 1.500 lei, ceea ce a impiedicat practic aplicarea legii in aceasta localitate, avand ca efect descurajarea solicitantilor. Astfel, celor 13 persoane din CL, printre care si primarul, li s-a dat o amenda administrativa in cuantum de 10.000.000 lei pentru savarsirea faptei de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor. (Cristina Hurdubaia)

Accident - Lovita de panoul electoral

O femeie de 63 de ani din Medgidia, care trecea, ieri, prin fata primariei din localitate, a ajuns la spital dupa ce un panou electoral a cazut peste ea. Potrivit cadrelor medicale de la spitalul din Medgidia, un panou electoral cu fotografia candidatului PSD la primarie s-a desprins si a cazut peste Lucica Radu, provocandu-i zgarieturi si vanatai pe fata. Femeia a ramas internata.

Constanta - Un autobuz plin cu calatori a luat foc

Un autobuz al regiei constantene de transport in comun, in care se aflau cel putin 50 de persoane, a luat foc, ieri, pe Bulevardul Ferdinand din Constanta. Calatorii au fost evacuati imediat, fara ca vreunul dintre ei sa fie ranit. Motorul autobuzului MAZ, achizitionat anul trecut de primarie, din Belarus, si apartinand RATC a luat foc din cauza unui cablu care a ars. Acesta este cel de-al treilea autobuz din seria MAZ care a luat foc la Constanta.

Anunt - Posibila remaniere pana in toamna

Premierul Adrian Nastase nu exclude posibilitatea unei noi remanieri guvernamentale, pana in toamna acestui an. Intrebat, marti seara, intr-o emisiune televizata, daca Guvernul va fi remaniat pana in toamna acestui an, Nastase a afirmat ca acest lucru nu este sigur, dar nici nu poate fi exclus. "Lucrurile acestea sunt inevitabile pe un parcurs foarte lung. Cine incearca sa tina o echipa guvernamentala timp de patru ani greseste foarte mult", a spus Nastase. El a marturisit ca regreta inca faptul ca proiectul privind organizarea alegerilor anticipate, care ar fi separat momentul campaniei electorale de cel al incheierii negocierilor cu UE, nu a putut fi realizat. (Mediafax)

Cautari - Zeci de descinderi pentru guru Bivolaru

Politistii bucuresteni au facut aproximativ 42 de descinderi in Capitala pentru a-l prinde pe liderul MISA, Gregorian Bivolaru. Cautarile au avut loc atat in locatiile deja cunoscute ca locuinte ale gurului, cat si la adresele mai multor adepti MISA, a declarat, ieri, chestorul principal Marian Tutilescu, seful Politiei Capitalei. In ciuda stradaniei, Bivolaru nu a fost de gasit. Tutilescu a mai declarat ca Politia nu are indicii ca Gregorian Bivolaru a parasit Romania. Liderul MISA a fost dat in urmarire generala, deoarece se sustrage unui mandat de arestare preventiva pentru intretinerea de relatii sexuale cu o minora si tentativa de trecere ilegala a frontierei. (Ion Alexandru)
×
Subiecte în articol: observator