x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute - 2 octombrie 2004

Romania in 5 minute - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00

Medicament scos de pe piata

Antiinflamatorul Vioxx, prescris pentru tratarea afectiunilor reumatice, a fost retras de pe piata pentru ca poate provoca accidente cardiovasculare grave, daca e folosit pe termen lung, informeaza Ministerul Sanatatii. (Steluta Indrei)

Galati - Exercitiul "Smardan 2004", deschis oficial

Peste 600 de tanchisti italieni au sosit la Galati pentru a lua parte, alaturi de colegii lor romani, la aplicatia militara "Smardan 2004". Exercitiul a fost deschis oficial ieri, in prezenta oficialitatilor galatene, a militarilor romani si italieni, precum si a mai multor cetateni ai municipiului Galati prezenti pe Faleza Dunarii pentru a admira tehnica de lupta a tanchistilor italieni. Timp de o luna, militarii italieni se vor pregati cot la cot cu cei de la Galati, acest tip de pregatiri devenind o traditie. Trupele italiene au mai fost prezente in Galati si acum doi ani, cand au executat aplicatii secundati de colegii din armata romana. (Erik Hoosz)

Iasi - Finantele Publice, fara soferi si secretare

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Iasi a ramas fara soferi, secretare si arhivar, informeaza Rompres. Reprezentantii institutiei sustin ca aceasta problema a aparut in momentul in care Ministerul Finantelor Publice, in urma unei evaluari, a decis ca in judet exista un numar redus de contribuabili. Drept urmare, s-a aprobat mentinerea pe post, in schema de personal a DGFP Iasi, a doar 625 de salariati, in loc de 700, cati existau pana nu demult. Intrucat sefii Directiei nu a putut renunta la functionarii publici de teama aglomeratiei din fata ghiseelor, s-a decis concedierea soferilor, secretarelor si arhivarului.

Neamt - Spitalul Judetean, pagubit de angajati si afaceristi

Politistii nemteni au inceput urmarirea penala impotriva a 11 persoane, angajati ai Spitalului Judetean Neamt si oameni de afaceri, care au inselat aceasta unitate medicala cu aproape o jumatate de miliard de lei prin derularea ilegala a unor contracte, transmite Mediafax. Impotriva persoanelor implicate in acest caz a fost inceputa urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, inselaciune si neglijenta in serviciu. In prezent, politistii si procurorii continua sa audieze martorii si aduna noi probe pentru finalizarea in cel mai scurt timp a dosarului.

Penitenciar - Detinut injunghiat in timpul unui meci

Un detinut de la Penitenciarul Galati a fost injunghiat joi seara de un coleg de celula, pentru ca a trecut prin fata televizorului in timpul unei faze importante a meciului de fotbal Dinamo Bucuresti - Partizan Belgrad, informeaza Mediafax. Gheorghe Pintilie se uita la meci, in celula, impreuna cu alti detinuti. La un moment dat, el s-a ridicat si a trecut prin fata televizorului intr-un moment in care era in plina desfasurare o faza importanta a meciului. Un alt detinut, nervos ca a pierdut importantul moment, a scos rapid o coada de lingura ascutita si l-a injunghiat pe Pintilie. Detinutul ranit a fost dus la Spitalul de Urgenta din Galati in soc hemoragic, iar de acolo a fost transferat la Spitalul de Urgenta Floreasca. Numele agresorului nu a fost dat publicitatii. (Erik Hoosz)

Mehedinti - Jandarmii vor pazi manastirile

IPS Nicodim, arhiepiscopul Severinului si Strehaiei, a solicitat ieri sprijinul jandarmilor pentru paza locasurilor de cult, informeaza Rompres. In ultima vreme, in jurul bisericilor si manastirilor din Mehedinti, a caror istorie este aureolata de legenda unor comori ascunse din timpuri imemoriale, s-au semnalat tot mai multe persoane interesate sa ajunga in posesia acestora. "Aceasta goana dupa aurul dacilor sau al unor domnitori care au ctitorit respectivele edificii a produs distrugeri incalculabile", a afirmat PS Nicodim. Conform unui plan, comandamentul jandarmilor din Mehedinti va supraveghea asezamintele manastiresti aflate in vizorul cautatorilor de comori.

Mures - Lipsa de formulare pentru cartile de identitate

Serviciul de Evidenta Informatizata a Persoanei Mures a ramas fara formulare pentru solicitantii de carti de identitate dupa mutarea in sediu nou, acestea disparand dupa numai doua zile, informeaza Rompres. Seful SEIP Mures, Dorin Ciobanu, a declarat ieri ca luni, la prima ora, cand a fost dat in functiune noul sediu, existau in jur de 1.000 de astfel de formulare gratuite, dar in mai putin de doua zile acestea au fost epuizate. Ciobanu a mai explicat ca nu a mai existat un angajat a carui sarcina sa fie aceea de a imparti foile, acestea fiind puse pur si simplu pe pervazul de la parter, pentru ca publicul sa se poata servi. "Acum va trebui sa trimitem o masina la Bucuresti, sa luam alte astfel de formulare", a declarat Ciobanu.

Producatori agricoli - Guvernul amana introducerea certificatelor

Producatorii agricoli mai pot sa isi vanda marfurile pana la sfarsitul anului in baza certificatelor actuale, noile documente securizate urmand a fi emise de la inceputul anului viitor, a anuntat ieri ministrul Administratiei, Gheorghe Emacu (foto). El a precizat ca noile reglementari privind comertul in piete vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2005, decizie luata in urma solicitarilor mai multor producatori, dar si ale autoritatilor administratiei publice locale. (Silviu Sergiu)

Chirie - Sanatate - Cabinetele medicale vor plati 1 euro/mp

Consiliul local Targu-Mures a votat schimbarea contractelor de comodat pentru spatiile proprii in care functioneaza cabinete medicale, cu unele de concesionare pe 5 ani, in care chiria a fost stabilita la 1 euro pe metrul patrat pe an, informeaza Rompres. Este vorba de un numar de opt cabinete medicale, majoritatea pe profil stomatologic, in care, intr-o suprafata de peste 2.000 de metri patrati, functioneaza un numar de 46 de medici. Dupa cei 5 ani cand se accepta concesionarea la acest pret a spatiilor in care functioneaza aceste cabinete medicale, nivelul chiriei va fi si mai mare, urmand a fi stabilit in functie de pretul pietei.

Piata Constitutiei - Traficul rutier deviat pe 2 octombrie

Circulatia autovehiculelor in Piata Constitutiei va fi interzisa astazi, intre orele 7:00-16:00, in conditiile in care in aceasta zona va avea loc manifestarea Michelin Junior Bike, a anuntat ieri Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti. Traficul rutier va fi deviat din intersectiile B-dul Libertatii - Calea 13 Septembrie, B-dul Libertatii - B-dul Natiunile Unite, B-dul Unirii - B-dul Regina Maria. Brigada de Politie Rutiera recomanda conducatorilor auto sa respecte semnificatia indicatoarelor amplasate in zona si semnalele agentilor de Politie Rutiera.

Herastrau - Incidente legate de accesul masinilor

Scandalul de la Restaurantul Pescarus din Parcul Herastrau a reinceput ieri, dupa ce, avand aprobarea Parchetului, patronul institutiei a deschis portile ce blocau accesul catre local. Primul incident s-a produs in august, cand seful Gardienilor Publici ar fi fost bruscat cand aplica decizia Consiliului General al Capitalei privitoare la accesul masinilor in parcuri. Ieri-seara, dubele Jandarmeriei si Politiei, gardienii publici, plus cativa directori din primarie au venit la fata locului pentru a incepe o serie de lucrari pe trotuarul din fata gardului.
×
Subiecte în articol: observator galaţi