x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

24 Feb 2006   •   00:00
Romania in 5 minute

Guvernul, pichetat de silvicultori

Sediul Parlamentului si cel al Guvernului au fost pichetate ieri de zeci de silvicultori care cer protectie sociala pentru cele peste 7.000 de persoane care vor fi disponibilizate, o data cu retrocedarea padurilor. Liderul sindical Marin Stoicescu a spus ca daca protestele de ieri nu vor avea efect, 3.000 de silvicultori vor veni in Capitala la inceputul lunii martie.

Porturile maritime, inchise

Ceata densa de ieri-dimineata a determinat autoritatile sa suspende activitatea portuara la Constanta, Constanta Sud, Mangalia, Midia, dar si circulatia pe Canalul Dunare - Marea Neagra. Seful Port Control Constanta, Emil Gusa, a declarat ca vizibilitatea era sub 100 m.

Sesizare - Legile sanatatii, la control

37 de senatori au sesizat ieri Curtea Constitutionala cu privire la Legea de reforma in domeniul sanatatii, adoptata prin asumarea raspunderii Guvernului in fata celor doua Camere ale Parlamentului. Legea va fi supusa controlului de constitutionalitate la 15 martie. Senatorul PSD Antonie Iorgovan avertiza ca va fi sesizata Curtea Constitutionala in legatura cu legile sanatatii in cazul in care Guvernul nu va fi demis prin motiunea de cenzura. (Lucian Florea)

PNL-PD / Soarta fuziunii va fi decisa azi

Delegatia Permanenta a PNL va lua azi o decizie in privinta fuziunii cu PD. Conducerea liberala a asteptat pana azi deciziile filialelor partidului in legatura cu acest subiect. Majoritatea organizatiilor s-au pronuntat in favoarea fuziunii, dar au pus conditii care nu usureaza deloc eventualele negocieri: viitorul partid sa aiba identitate liberala si sa faca parte din Internationala Liberala, in timp ce PD a propus doctrina populara si afiliere la PPE. (M.I.)

Frauda - Falsificatorii de carduri, retinuti

Capii celei mai mari retele de falsificatori de carduri bancare din Ramnicu-Valcea au fost retinuti ieri de ofiterii de la Crima Organizata. In locuinta de unde se efectuau tranzactiile au fost gasite 20 de instrumente de plata falsificate, bani si peste 1.000 de date de securizare a cartilor de credit. Grupul a pagubit sute de cetateni din SUA, Australia si Europa. (Alexandra Chivu)

Sibiu - Inca o explozie din cauza gazelor

O noua explozie provocata de acumularile de gaze s-a produs ieri-dimineata in municipiul Sibiu, la trei zile dupa un accident similar petrecut in Rosiorii de Vede si la aproape o luna dupa deflagratia de la Craiova care a afectat 1.000 de case. De data aceasta, proprietarul casei a scapat cu viata dupa ce s-a aruncat la podea si a evitat suflul exploziei. Potrivit angajatilor Distrigaz, accidentul s-a produs din cauza robinetelor de la o soba.

Bucuresti - Director de scoala disparut de trei zile

Directorul Scolii Speciale numarul 3 din Capitala, Marian Georgescu, este cautat de politisti, dupa ce sotia sa a anuntat in urma cu doua zile disparitia acestuia la Politie. Femeia a spus ca Georgescu a plecat de acasa luni, la ora 7:30, indreptandu-se spre serviciu, dar nu a ajuns la scoala. Barbatul de 35 de ani a fost vazut in judetul Constanta, iar servieta cu documente a acestuia a fost gasita pe plaja statiunii Mamaia. (Radu Crivat)

Jandarmerie - Securitatea interna, in vizor

Ofiteri stagiari din cadrul structurilor de securitate interna din 10 tari europene au absolvit ieri Scoala de Aplicatie pentru Ofiteri "Mihai Viteazul" a Jandarmeriei Romane. Timp de sase luni, cursanti din Franta, Croatia, Bulgaria, Albania, Macedonia, Serbia-Muntenegru, Republica Moldova, Turcia, Ucraina si Romania au beneficiat de pregatire de specialitate in domeniul functionarii statelor majore, a metodelor de lucru, a cunoasterii structurilor armate si de securitate interna. (Iulia Barbu)

Ilfov - CJ nu se arata interesat de RATB

Prefectul de Ilfov, Nicolae Jecu, a acuzat ieri Consiliul Judetean ca nu a luat nici o masura pentru reintroducerea liniilor RATB in judet, in timp ce autoritatile municipale si-au aratat "toata disponibilitatea". Consilierii "nu s-au prezentat la discutiile cu Primaria Capitalei, nu arata interes pentru incheierea protocolului si nu vor sa aloce bani pentru subventionarea acestui serviciu", a spus Jecu.

Gorj - Mischie, adus cu Politia la Parchet

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost asteptat ieri la Parchet pentru a i se prezenta acuzatiile de coruptie pentru care s-a inceput urmarirea penala impotriva sa. Desi citat pentru a cincea oara de procurori, Mischie a ignorat solicitarea. Pentru indeplinirea procedurii legale, procurorii sunt nevoiti, inainte de a trimite dosarul in judecata, sa-l aduca pe baron cu politistii prin mandat de aducere. (Gabriela Mladin)

Senat - Rromii, victime ale Holocaustului

Plenul Senatului a hotarat ieri ca prevederile legii privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob sa se aplice si populatiei de etnie rroma. Senatorii au introdus un paragraf care prevede ca in perioada celui de-al doilea razboi mondial "o parte din populatia rroma a fost supusa deportarii si anihilarii". (Dana Piciu)

Alba - Accident mortal pe DN 1

Doua persoane au murit, iar alta a fost ranita intr-un accident care s-a produs ieri-dimineata pe DN 1, intre localitatile Galda si Oiejdea din judetul Alba. Politistii spun ca la ora producerii coliziunii era ceata densa si carosabilul era umed, dar nu se pot pronunta asupra cauzelor care au determinat ciocnirea dintre autoturismul Opel si o dubita. (Lucian Dobrater)
×
Subiecte în articol: observator