x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

09 Aug 2005   •   00:00

Postas mort la datorie

Postasul comunei botosanene Rauseni a fost gasit mort pe un drum din localitate, transmite Rompres. Se pare ca Andrei Liviu Neculai, in varsta de 35 ani, a cazut de pe bicicleta din cauza rafalelor puternice de vant si a drumului alunecos, iar in cadere s-a lovit la cap. Politia cerceteaza imprejurarile in care s-a produs decesul postasului.

Justitie - Procurorul Irimia asigura interimatul la sefia PNA

Interimatul la conducerea Parchetului National Anticoruptie (PNA) este asigurat de procurorul Constantin Irimia, care a preluat atributiile ce ii revin procurorului general dupa ce Ioan Amarie a solicitat pensionarea, au declarat ieri surse judiciare. La Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, conducerea Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) este asigurata in continuare, pana la semnarea si publicarea in Monitorul Oficial a decretului prezidential privind revocarea din functie a procurorului-sef al acestei sectii, de procurorul Gheorghe Muscalu si de adjunctul acestuia, Petronela Daniela Isac.

Senereus - Mures / Sasii emigrati s-au intors acasa

Aproximativ 300 de sasi emigrati in anii ’70 din localitatea mureseana Senereus s-au intors acasa, pentru prima data dupa 1989, reintalnirea cu oamenii din sat fiind marcata, duminica, de dansuri in portul traditional sasesc si de o masa festiva. Sasii au emigrat in masa in Germania in anii ’70, iar casele le-au fost confiscate de statul roman, care le-a dat populatiei de pe dealurile din apropiere - romani si rromi, transmite Mediafax. La revenirea in sat, sasii s-au cazat la familii de romani. Duminica, in programul dedicat acestora s-au regasit slujba religioasa oficiata in biserica renovata din contributia lor, cantece interpretate de fanfara, dansuri in portul traditional sasesc, precum si o masa festiva.

Constanta - Circulatie blocata din cauza hotilor de combustibil

Circulatia pe soseaua de centura care face legatura intre Ovidiu si Constanta a fost blocata ieri, timp de o ora, dupa ce o instalatie artizanala de furt combustibil gasita pe conducta Midia-Constanta s-a fisurat, benzina tasnind la zeci de metri inaltime si acoperind carosabilul. Incidentul s-a produs in jurul orei 13:30, iar de o parte si de alta a soselei s-au creat coloane de TIR-uri si autoturisme cu turisti. Unele dintre masini s-au intors, incercand sa foloseasca alte cai de acces spre si dinspre Constanta. Benzina a tasnit in momentul in care echipele de interventie ale Petrotrans au incercat sa desprinda instalatia artizanala cu diametrul de 2 toli.

Campulung Muscel - Vanatorii de munte pleaca in Kosovo

Un ceremonial militar prilejuit de plecarea unei companii de vanatori de munte in Kosovo, intr-o misiune de mentinere a pacii, a avut loc ieri la Campulung. "Vanatorii de munte argeseni - ofiteri, subofiteri si soldati - au urmat un stagiu de pregatire adecvat, care sa le permita indeplinirea cu succes a misiunii incredintate. Misiunea este programata pentru sase luni", a declarat, pentru Rompres, generalul de brigada Mihai Chirita, comandantul Garnizoanei Pitesti.

Scandal international - Boc reclama prejudicii aduse Clujului

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, va sesiza Delegatia Comisiei Europene la Bucuresti si Oficiul pentru Plati si Contractare PHARE din cadrul Ministerului Finantelor Publice, cu privire la prejudiciile aduse municipiului Cluj-Napoca de firma franceza SADE, care executa lucrari de canalizare prin programul european ISPA. "Am reclamat imensele prejudicii aduse locuitorilor municipiului Cluj-Napoca, traficului rutier, precum si conditiile necorespunzatoare de lucru ale acestei firme", a explicat Emil Boc. Valoarea contractului ISPA este de 61,2 milioane de euro, lucrarile avand termen de finalizare decembrie 2006. (Elena Stanciu)

Concurs TVR - 6 candidati la postul de director de Stiri

Televiziunea Romana a primit pana ieri dupa-amiaza sase inscrieri pentru postul de director in cadrul Departamentului Stiri, conform unor informatii oferite de directorul de Comunicare al TVR. Printre cele sase persoane se numara Cristian Nitulescu, interimar pe acest post, dar si Rodica Culcer. De asemenea, la concurs s-au mai inscris Cristina Vasiloiu, care activeaza in cadrul Centrului pentru Jurnalism Independent, Gabriel Klimowicz si Emilia Nicolaescu, care a mai lucrat in Departamentul de Stiri al TVR. Concursul urmeaza sa aiba loc la data de 12 august. (Radu Crivat)

Galati - Farmacii sanctionate pentru declaratii false

Patru farmacii din Galati nu vor mai primi bani pana la sfarsitul anului de la CJAS Galati pentru ca au facut declaratii false privind depasirile de plafon la medicamentele compensate si gratuite, transmite Rompres. Ancheta facuta in randul celor 60 de farmacii galatene, care au contract cu CJAS, a scos la iveala faptul ca patru dintre acestea au facut declaratii false, desi au depasit plafonul valoric pentru medicamentele compensate si gratuite. Daca una dintre aceste farmacii va mai face o greseala similara in viitor, CJAS va rezilia contractele de furnizare servicii.

Mittal Steel Galati - Amenda de 100 de milioane de lei vechi

Combinatul siderurgic Mittal Steel Galati a fost sanctionat cu 100 de milioane de lei vechi de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Galati in urma finalizarii cercetarilor privind accidentul de munca produs la 12 iunie la Uzina Cocso-Chimica (UCC), soldat cu ranirea a doi muncitori si emanarea in atmosfera a unei mari cantitati de gaz de cocs, transmite Rompres. La randul sau, conducerea Mittal Steel Galati a efectuat o ancheta proprie, in urma careia au fost reduse salariile de incadrare pe o luna cu 5%-10% unui numar de noua angajati.

Captura - Contrabandistul Bosoanca, prins la Sinaia

Politistii din Prahova l-au prins, la sfarsitul saptamanii trecute, la Sinaia, pe constanteanul Viorel Bosoanca, condamnat la patru ani de inchisoare in primul caz de contrabanda cu tigari de dupa 1990, marfa valorand la acea vreme peste un miliard de lei, informeaza Mediafax. El a fost incarcerat in arestul IPJ Constanta. Bosoanca fusese dat in urmarire generala de IPJ Constanta, la inceputul lunii martie 2001, pe numele sau fiind emis un mandat de executare a unei pedepse de patru ani pentru contrabanda. El a fost condamnat, in 1998, la patru ani si jumatate de inchisoare, insa s-a sustras executarii pedepsei.

Oferte pentru tineri - Locuri de munca in Marea Britanie si Statele Unite

Tinerii romani cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani pot lucra in Marea Britanie sau in Statele Unite, pentru o perioada de pana la doi ani, fara ca acestia sa fie neaparat studenti, informeaza Mediafax. Programul "Au Pair" ofera tinerilor cu varsta intre 18 si 27 de ani posibilitatea de a petrece intre 8 si 24 de luni in Marea Britanie, de a sta la o familie si de a castiga bani de buzunar prin ajutorul dat la supravegherea copiilor si prin diferite activitati casnice. Cel de-al doilea program - "H2B Temporary Placement" - se adreseaza tinerilor cu varsta intre 21 si 35 de ani care sunt interesati sa lucreze in SUA intre 6 si 18 luni. Sunt oferite slujbe in industria hoteliera, parcuri de distractii si cazinouri.
×
Subiecte în articol: observator s-au galaţi