x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

11 Iul 2005   •   00:00

Celulele IJP Valcea, inundate


Pompierii au intervenit ieri la salvarea persoanelor inchise in subsolul IJP Valcea. Din cauza furtunilor, celulele cu detinuti au fost inundate. Daca interventia nu s-ar fi realizat in timp util, infractorii s-ar fi putut ineca. (Alexandra Chivu)

Doliu in presa - Jurnalista Adriana Istodor a plecat spre ceruri


S-a stins din viata colega noastra Adriana Istodor (foto), in varsta de 29 de ani, jurnalist la Evenimentul Zilei. Adriana a trecut in nefiinta sambata, la Institutul Clinic Fundeni, in urma unui stop cardiac, dupa ce in urma cu un an a fost diagnosticata cu leucemie. Trupul neinsufletit al ziaristei a fost depus ieri la capela Cimitirului Bellu. Ea va fi inmormantata astazi, la Cimitirul Domnesti din Capitala. Adriana si-a inceput cariera de jurnalist in urma cu opt ani, fiind specializata in domeniul politic. Anul trecut ea a aflat ca este bolnava de leucemie cronica. Dupa ce a fost internata pentru putin timp, a revenit la redactie. In urma cu o saptamana, a fost internata de urgenta in spital, dupa ce starea ei s-a agravat brusc. Dumnezeu s-o odihneasca!

Victime - Pagubiti de MTS Leasing si la Brasov


Printre victimele escrocheriei de la MTS se gasesc si firme brasovene. Unul dintre cei mai importanti constructori din Brasov, Cobco SA, are de incasat 400.000 de euro de la firma germana de leasing pentru construirea unui Macro Mall pe calea Bucurestiului. Conducerea firmei brasovene sustine ca s-au platit doar 70% din lucrarile derulate la complexul comercial, conducatorii MTS neputand fi contactati. (Libiu Mateescu)

Opinie - Aderarea la UE va fi amanata


Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana va fi amanata, considera expertii Institutului de Cercetari Economice de la Viena. Economistii sunt de parere ca amanarea aderarii nu trebuie perceputa ca o tragedie, deoarece atat Bucurestiul, cat si Sofia vor beneficia in continuare de statutul de tari candidate la UE. In alta ordine de idei, luxemburghezii, a caror tara a incheiat recent presedintia semestriala a UE, au aprobat la referendumul de ieri Tratatul Constitutional cu aproximativ 57% din voturi. (Radu Croitoru)

Simplificare - Cazier fiscal in format electronic


Primaria Sectorului 2 elibereaza incepand de astazi, in premiera in Bucuresti, certificate de cazier fiscal in format electronic. Astfel, solicitarea persoanelor fizice interesate sa desfasoare activitati economice in mod independent va fi transmisa de Primarie Directiei Generale de Finante Publice a Municipiului Bucuresti prin posta electronica, pe baza actelor depuse de solicitant, urmand ca, in termen de cinci zile lucratoare, sa primeasca inapoi certificatul de cazier fiscal. (Radu Crivat)

Dambovita - Tot mai multi tati, in concediu de paternitate


Numarul tatilor din judetul Dambovita, care prefera sa-si ia concediul de paternitate in loc sa mearga la serviciu, este in crestere. Din cele 183 de indemnizatii pentru cresterea copilului pe care Casa Judeteana de Pensii Dambovita le are in plata, 49 sunt primite de barbati. Unul dintre motivele pentru care barbatii prefera sa stea acasa pentru a schimba scutece il constituie indemnizatia pentru cresterea copilului, care, in multe cazuri, este mai mare decat salariul acestora. (Rompres)

Cluj - Instanta a oprit constructia centrului Polus


Lucrarile de construire a unui mare centru comercial, in apropierea Clujului, de catre firma Polus Transilvania, au fost oprite in urma unei decizii a judecatorilor de la Tribunalul Cluj, Sectia contencios-administrativ. Instanta a decis suspendarea lucrarilor pana cand situatia pamantului va fi clarificata - acesta fiind revendicat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca. In urma cu cateva saptamani, firma a primit autorizatia de construire, in urma intrarii in vigoare a Legii 119, care prevede ca o persoana care detine titlul de proprietate al unui teren poate construi pe el, chiar daca pamantul se afla in litigiu. (Elena Stanciu)

Constanta - Bulgar mort intr-un accident rutier


Un bulgar de 61 de ani a murit intr-un accident de motocicleta, iar un conational al acestuia, care a condus mijlocul de transport, desi a fost grav ranit, a fugit din Spitalul Judetean Constanta, transmite Mediafax. Dimitrov Pancho Pumpalov, in varsta de 50 de ani, conducea o motocicleta Kawasaki pe Drumul Judetean 391, iar din cauza vitezei mari, intr-o curba periculoasa din afara localitatii Cotu Vaii, a pierdut controlul directiei si s-a rasturnat. In urma impactului, pasagerul Dimitar Vasiliev a decedat pe loc, iar conducatorul a fost ranit grav. (Radu Crivat)

Asigurari de sanatate - Persoanele cu venituri reduse, scutite de plata


Minorii, studentii, pensionarii si alte categorii de persoane cu venituri reduse sau fara venituri, precum si beneficiarii unor legi speciale sunt asigurati fara sa aiba de achitat vreo contributie la sanatate, a declarat, duminica, Cristian Vladescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. De asemenea, persoanele care nu vor sa plateasca sumele vizand contributia lunara la asigurarile de sanatate vor beneficia numai de pachetul "bazal" de servicii, respectiv asistenta medicala de urgenta, a mai spus Vladescu. (Radu Crivat)

Planuri in Alianta - Boc anunta modificarea Legii Curtii Constitutionale


Alianta D.A. va modifica, dupa alegerile anticipate, daca este nevoie, Legea Curtii Constitutionale, in asa fel incat sa existe posibilitatea revocarii judecatorilor de la aceasta Curte, a declarat ieri presedintele PD, Emil Boc. Boc a afirmat ca, daca aceasta solutie nu va fi posibila, se va merge pe varianta revizuirii Constitutiei, "pentru a pune Curtea Constitutionala in afara oricarui control politic". "Din nefericire, Curtea Constitutionala nu mai este o institutie juridica si constitutionala, ci una politica, prin componenta pe care o are", a spus Boc. Surse apropiate Coalitiei sustin ca, daca vor fi organizate alegeri anticipate, alegatorii vor primi pe langa buletinul de vot un alt buletin, in care vor fi intrebati daca sunt de acord cu schimbarea Curtii Constitutionale, urmarindu-se in acest fel consultarea populatiei prin referendum. Sursele citate mai spun ca astfel se va da o motivatie in plus prezentei la vot pe de o parte, iar pe de alta parte vor avea si sprijinul cetatenilor pentru schimbarea membrilor Curtii. (Gabriela Antoniu)

Loto 6/49 - Report - 1 milion de dolari


Nici unul dintre cei care si-au incercat norocul la tragerea Loto 6/49 de ieri nu a reusit sa ghiceasca toate cele sase numere norocoase, astfel ca reportul cumulat a ajuns la suma de 3.167.829 lei noi, adica 1 milion de dolari. Numerele castigatoare au fost 39, 2, 48, 12, 20, 37. La categoria a doua, au existat opt premii a cate 36.627 lei noi. Numarul la Noroc a fost 5093742.
×
Subiecte în articol: observator urmă