x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

07 Iun 2005   •   00:00

  • 8 iunie 2005
  • Discutii romano-ucrainene

    Romania si Ucraina continua discutiile legate de delimitarea platoului continental si zonelor economice din Marea Neagra. Expertii celor doua delegatii au schimbat opinii cu privire la principiile si metodele de delimitare aplicabile, dar si la o serie de aspecte tehnice geodezice si cartografice. (Ana Ilie)

    Accident - 13 raniti in urma rasturnarii unui microbuz

    Nu mai putin de 13 persoane au fost ranite - dintre care sapte grav, iar una a ajuns in coma in urma unui accident rutier care a avut loc ieri-dimineata, pe Drumul European Craiova - Bechet, in apropierea localitatii Rojiste. Politistii sustin ca microbuzul in care se aflau cele 13 persoane s-a rasturnat din cauza neadaptarii vitezei la conditiile meteo-rutiere, insa soferul Tudor Tolea a declarat ca a derapat in incercarea de a evita un alt autoturism. Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, unde au fost dusi ranitii, sunt pesimisti in privinta starii de sanatate a pacientei aflate in coma, Tatiana Raducanu, profesoara la Scoala Generala Marsani. (Cristian Vasilcoiu)

    Buzau - Primarul a fost audiat de Parchetul Anticoruptie

    Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a fost audiat de Sectia teritoriala a PNA Ploiesti in legatura cu un teren apartinand municipalitatii, pe care l-ar fi vandut unui consilier PSD sub pretul pietei, dupa ce consilieri ai PNL - PD au facut o plangere impotriva acestuia, in acest sens. Pentru ca se considera nevinovat, primarul municipiului Buzau a depus o plangere penala impotriva initiatorului actiunii catre PNA, consilierul PD Florina Stoian. In replica, Stoian a declarat ieri ca primarul Boscodeala ar trebui sa astepte decizia anchetatorilor si ulterior sa faca, daca mai este cazul, o plangere pentru denunt calomnios.

    Cazul "Stramutatii" - Dosar-record cu 611 inculpati

    Procurorii militari din PNA au trimis in judecata 150 de inculpati care ar fi obtinut, prin falsuri si spagi, certificate de stramutat abuziv, pe baza carora au beneficiat de venituri si scutiri de impozite. Numarul celor deferiti justitiei in acest caz a ajuns la 611, persoanele cercetate sunt aproximativ 6.000, iar prejudiciul este estimat la peste 1.500 de miliarde de lei. Potrivit procurorilor, cei care au eliberat mii de certificate nereale, in schimbul a 2,5 miliarde de lei mita, sunt Florin Iordache, angajat la arhivele Instantelor Militare, si Gheorghe Loghin, consilier juridic la Directia Generala de Munca si Protectie Bucuresti. (Miruna Pasa)

    Brasov - Prefectul este pe cale de a fi scos din casa

    Prefectul Brasovului, Aurelian Danu, risca sa fie evacuat din apartamentul in care locuieste cu chirie din anul 1982 repartizat de ICRAL, transmite Rompres. Apartamentul este situat in centrul Brasovului, pe Strada Republicii. Danu locuieste impreuna cu parintii, sotia si cei 2 copii in apartamentul cu 2 camere, in suprafata de 87 de mp. Locuinta a fost revendicata anul trecut de fostul proprietar, care locuieste in prezent in Austria. Pentru 2/3 din locuinta procesul s-a incheiat anul trecut, iar pentru o 1/3 procesul este pe rol in prezent.

    Mehedinti - Majoritatea podurilor, la un pas de prabusire

    Un numar de 108 poduri din reteaua rutiera a judetului Mehedinti se afla in pericol de prabusire, transmite Rompres. Situatia a fost cauzata de fenomenele naturale distructive, neintretineriea podurilor si a exploatarii haotice a agregatelor din albiile minore ale raurilor. Autoritatile afirma ca trebuie luate masuri urgente pentru asigurarea fondurilor corespunzatoare in vederea inceperii in regim de urgenta a consolidarii lor. "La o prima evaluare, ne sunt necesare peste 450 de miliarde de lei", a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Gheorghe Florescu.

    Dosarul Revolutiei - Silviu Brucan, in trecere pe la Parchetul Militar

    Politologul Silviu Brucan, membru al fostului Consiliu al Frontului Salvarii Nationale (CFSN), a fost audiat ieri la Parchetul Militar, in dosarul privind evenimentele din decembrie 1989. In acest caz, la 1 martie, generalul in rezerva Victor Athanasie Stanculescu a fost pus oficial sub acuzare pentru complicitate si instigare la omor si instigare la vatamare corporala. In dosar au mai fost audiati fostul sef al statului, Ion Iliescu, generalul (r) Iulian Vlad (fost sef al Departamentului Securitatii Statului), Virgil Magureanu (fostul sef al SRI), Dumitru Mazilu (fost vicepresedinte al CFSN) si senatorul Mihai Lupoi (fost membru al CFSN).

    Lancram - Alba - Sala de sport va fi demolata

    Ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca, considera drept un act de "mare indrazneala" continuarea lucrarilor la sala de sport de langa cimitirul din Lancram, in conditiile in care si ministrul delegat Laszlo Borbely a solicitat autoritatilor din Sebes incetarea lucrarilor. "Pentru mine este inexplicabil cine a putut si cine a indraznit sa continue constructia acestei sali, desi solicitarile mele au fost clare", a declarat Mona Musca. Primarul municipiului Sebes, Alexandru Dancila, declarase luni, pentru Mediafax, ca in termen de aproximativ o luna sala de sport ar putea fi finalizata.
    ×
    Subiecte în articol: observator