x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

27 Mar 2005   •   00:00

  • 28 martie 2005
  • Prins a treia oara la furat

    Un barbat din judetul Vrancea a fost prins, sambata, in timp ce jefuia, pentru a treia oara, locuinta unui focsanean. Vranceanul de 53 de ani mai sparsese aceeasi casa la 21 si la 25 martie si a provocat un prejudiciu total de circa 35 de milioane de lei.

    Arges - Salvamontistul cazut la datorie, inmormantat

    Salvamontistul de 27 de ani inghitit de o avalansa la 9 martie, Alin Tava, a fost condus pe ultimul drum de peste 500 de oameni, ieri, in comuna argeseana Valea Iasului. Aproape 100 de salvamontisti faceau parte din cortegiul care s-a intins pe cativa kilometri. Montaniarzii imbracati in haine de serviciu au purtat pe umeri cosciugul in care se va odihni pe vecie colegul lor. Tanara vaduva, Catalina Tava, a ramas acum fara nici un sprijin, cu un baietel de 7 ani, care inca isi asteapta tatal sa se intoarca acasa. (Elly Carstea)

    Frontiere - Transfugi prinsi cu aparatul de termoviziune

    Mai multe persoane care incercau sa patrunda ilegal in Romania au fost prinse la sfarsitul saptamanii trecute de politistii de frontiera din Galati si Constanta cu ajutorul aparatelor de termoviziune care supravegheaza granitele. Doi kurzi au fost surprinsi dupa ce au trecut Prutul dinspre Republica Moldova. Ei au declarat ca fugisera din tara lor de teama unei familii rivale. La frontiera cu Bulgaria au fost capturati trei irakieni care voiau sa ajunga in spatiul Schengen. (Erik Hoosz, Mariana Craciun)

    Bechtel - Lucrarile la autostrada Brasov - Bors continua

    Reprezentantii firmei Bechtel sustin ca lucrarile la Autostrada Brasov - Bors vor continua si ca modificarea bugetului nu poate amenda contractul sau obligatiile partilor, transmite Mediafax. Anuntul survine declaratiei premierului Tariceanu, care a spus ca principala prioritate in domeniul infrastructurii rutiere este coridorul IV paneuropean, respectiv traseul Bucuresti - Valcea - Timisoara. Reprezentantii Bechtel mai precizeaza ca programul lucrarilor pentru anul in curs va fi stabilit dupa rectificarea bugetara.

    Mures - Fost sef al Garzii Financiare, judecat

    Procurorii anticoruptie l-au trimis ieri in judecata pe fostul sef al Garzii Financiare Mures, Gheorghe Hutanu, sub acuzatiile de abuz in serviciu si trafic de influenta. Potrivit anchetatorilor, Hutanu, in prezent comisar la Garda Financiara Bucuresti, ar fi cerut afaceristului italian Riccardi Orlandino, in 2001, suma totala de 135.000 de dolari promitandu-i in schimb ca nu-i va verifica afacerile si ca il va scapa si de dosarul penal in care italianul era anchetat. (Miruna Pasa)

    Ancheta - Dosarul Conpet, trimis la Parchetul General

    Dosarul Conpet - Petrotrans a fost trimis spre solutionare Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, transmite Mediafax. Dosarul a fost deschis dupa ce Ministerul Economiei si Comertului a anchetat preluarea conductelor magistrale de transport a produselor petroliere ale Petrotrans de catre Conpet. Un inventar din ianuarie 2005 arata lipsa unor produse petroliere in valoare de 1.500 de miliarde de lei. De asemenea, se afla in curs de verificare sau au fost deja finalizate dosare penale privind atacuri la conductele Petrotrans din mai multe judete.

    Noroc - 62.000.000 de lei s-au dus la Deva

    Fericita castigatoare a jackpot-ului de sambata este Gherman Anglitia din Deva, judetul Hunedoara. Foarte emotionata, doamna ne marturiseste: "Nu-mi vine sa cred ca am castigat! Nici nu am putut sa-mi revendic premiul, a trebuit sa apelez la o colega de serviciu sa sune la Jurnalul National!". Doamna Gherman este supraveghetoare la muzeul din Deva si nu a mai castigat niciodata. Deviza ei este: "Participa ca sa castigi!". Mai multe detalii despre castigatoarea noastra, in ziarul de maine.

    Gorj - A ramas inchisa o noapte la medicul de familie

    O femeie din localitatea gorjeana Calnic a ramas inchisa intr-un cabinet medical timp de 18 ore. Joita Condescu venise la Targu-Jiu sa ia de la medicul de familie o reteta. Dupa cum spune, a asteptat la usa, pentru ca inauntru i se parea ca medicul este ocupat cu un alt pacient. In cel din urma a intrat si a vazut ca centrul era inchis. Si usa cladirii era inchisa, evident pe dinafara. Femeia a dormit pe o bancuta pana dimineata, cand si-a dat seama ca nu are cine sa o scoata din cladire pentru ca este week-end. Dupa ce un barbat care trecea prin zona a vazut-o, au fost anuntati pompierii, care au reusit sa o scoata din cladire. (Gabriela Mladin)

    Industria de aparare - Demitere la Fabrica de tancuri

    Directorul general al fabricii de tancuri din Bucuresti, Dan Onica, a fost eliberat din functie. Seful Uzinei Mecanice Bucuresti a fost demis, desi si-a realizat contractul de performanta 110%, iar fabrica este incarcata cu comenzi si pentru anul 2005. In acelasi timp, in uzina s-au realizat in 2004 subansamble complexe, care au facut posibila mentinerea programului de modernizare a tancului romanesc TR 85 M1. De asemenea, UM Bucuresti este printre putinele uzine ale ROMARM care nu utilizeaza ajutor social. (Razvan Belciuganu)

    Cazul RAFO - Curtea de Apel judeca azi libertatea lui Iacobov

    Curtea de Apel Bucuresti va discuta in cursul zilei de astazi starea de libertate a omului de afaceri Corneliu Iacobov si a fostului director general al RAFO Onesti, Toader Gaurean. Cei doi, inculpati in dosarul RAFO si arestati preventiv la inceputul lunii martie, au fost eliberati vineri seara de Tribunalul Bucuresti, care nu le-a mai prelungit mandatul. Parchetul General a facut insa recurs impotriva hotararii. El trebuie judecat pana la expirarea arestului preventiv, adica pana la sfarsitul acestei zile. Desi magistratii se pregatisera sa discute situatia celor doi inca de vineri noaptea, procesul s-a amanat pentru ca aparatorul lui Iacobov plecase din Bucuresti. (Miruna Pasa)

    Loto 6/49 - Un aradean a castigat 100 de miliarde de lei

    Un roman a castigat aseara 97,4 miliarde de lei si un apartament in plin centrul Bucurestiului la Loto 6/49. Numerele extrase ieri sunt 14, 16, 18, 7, 35 si 38. Biletul care cuprinde toate cele sase numere norocoase a fost jucat la o agentie din judetul Arad. La categoria a II-a, 286 de romani au ghicit cinci numere din sase si au castigat 86 de milioane de lei, in timp ce la categoria a III-a, 3.307 jucatori au castigat cate 3,3 milioane de lei. Numarul extras ieri la jocul Noroc este 6674497. La categoria I, reportul cumulat se ridica la peste 7,3 miliarde de lei, in timp ce la categoria a II-a un participant a castigat 3,2 miliarde de lei.
    ×
    Subiecte în articol: observator bucuresti căştigat