x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romania in 5 minute

Romania in 5 minute

18 Mar 2005   •   00:00

19 MARTIE 2005

Trenuri intarziate de o stanca

Mai multe trenuri care circulau de la Timisoara spre Bucuresti au ramas blocate joi noapte in judetul Caras-Severin dupa ce o stanca desprinsa din munte a cazut pe calea ferata si a avariat o locomotiva, transmite Mediafax. Bolovanul a spart si cateva traverse, asa ca in zona s-a impus o restrictie de viteza.

Descoperire - Arme si munitii, gasite pe calea ferata

Un angajat al CFR Galati a descoperit ieri pe calea ferata din zona Vamii Giurgiulesti un sac legat cu banda adeziva in care se aflau doua pistoale mitraliera, un pistolet, cateva zeci de cartuse si o grenada in stare de functionare. La fata locului au sosit politisti, jandarmi si mascati, dar si angajati ai Politiei de Frontiera, pentru ca obiectele au fost gasite foarte aproape de granita cu Republica Moldova. Seful IPJ Galati, comisarul sef Tache Bocaniala, a precizat ca, din cate se pare, sacul a fost aruncat dintr-un tren de catre contrabandisti. (Erik Hoosz)

Ancheta - "Mascatii" bucuresteni au descins in Banie

Jandarmii bucuresteni si magistratii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au descins ieri-dimineata la Hotelul Bavaria din Craiova si in locuinta patronului Jean Fotescu, acuzat de rambursari ilegale de TVA in valoare de aproape 50 de miliarde de lei. Anchetatorii au ridicat numeroase documente din locuinta lui Fotescu. Contactat telefonic, Jean Fotescu a declarat ca se afla in Brasov cu afaceri si s-a aratat indignat de actiunea procurorilor. (Cristian Vasilcoiu) Craiova - Rafuiala cu focuri

de arma din gelozie

Patronul arab al unui magazin din apropierea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a tras mai multe focuri de arma, joi noapte, in directia sotului unei angajate. Incidentul a survenit faptului ca sotul, Claudiu Stanciu, l-a acuzat pe patronul Kasim Agha Mohamed ca ar incerca sa-i seduca sotia. Initial, cei doi barbati s-au luat la bataie in magazin, pentru ca "lupta" sa continue in strada. Intr-un final, Stanciu s-a refugiat intr-un magazin din apropiere. (Cristian Vasilcoiu)

Lupoi - Parlamentarii PRM si-au platit locurile

Senatorul independent de Dolj Mihai Lupoi, care a demisionat din PRM la inceputul acestui an, a sustinut ieri ca parlamentarii PRM si-au platit locurile in Parlament. "Fiecare candidat de pe un loc eligibil, la Camera sau la Senat, a platit sume cuprinse intre 50.000 si 200.000 de euro, bani colectati de Corneliu Ciontu. Eu nu am dat si oricum nimeni nu mi-a cerut acest lucru pentru ca le era teama de mine", a spus Lupoi. Deputatul PPRM Lia Olguta Vasilescu a infirmat insa cele declarate de Lupoi.

Proteste - Sindicalisti romani la euromiting la Bruxelles

Aproape o mie de sindicalisti romani vor participa la euromitingul organizat astazi la Bruxelles de Confederatia Europeana a Sindicatelor. Membrii BNS, CNS Cartel Alfa, CNSLR-Fratia si CSDR vor demonstra alaturi de sindicalisti europeni pentru apararea drepturilor sociale, manifestatia precedand Summit-ul Consiliului European care va avea loc in perioada 22-23 martie. Sindicalistii romani care vor participa la miting vor sa atraga atentia asupra incercarilor de schimbare a Codului Muncii. (Cristian Petru)

Justitie - PNA a provocat depresie generalului Maciuca

Procurorii anticoruptie l-au convocat ieri pe generalul Marin Maciuca, fost sef al Comandamentului de Logistica Intrunit din Ministerul Apararii Nationale (MApN), pentru a-l audia in legatura cu legalitatea unor contracte de asigurare a autoturismelor Armatei, au declarat surse judiciare. Audierea generalului nu a avut insa loc, pentru ca in cursul diminetii acesta s-a internat. Avocatul sau i-a anuntat pe anchetatori ca Marin Maciuca ar fi "deprimat si stresat". (Miruna Pasa)

Scumpiri - Modificari de tarife la Posta Romana

Posta Romana va majora in medie cu 10% tarifele, incepand cu 18 aprilie, pentru o parte din serviciile sale. Astfel, abonamentul lunar la casuta postala pentru persoane fizice va creste de la 30.000 de lei la 33.000 de lei, in timp ce pentru persoane juridice, de la 70.000 de lei la 77.000 de lei. De asemenea, transmisia de mandat online se va majora de la 100.000 de lei la 110.000 de lei, iar confirmarea de primire, de la 7.000 de lei la 10.000 de lei. In acelasi timp va creste tariful si la serviciul prioripost (posta papida) precum si la transmiterea de mesaje e-post sau la Post-Restant. (Alexandru Radescu)

Petrom - Motorina va costa aproape cat benzina

De luni, la statiile Petrom, pretul motorinei "Super euro diesel" va fi mai mare cu 600 de lei, ajungand la 29.600 lei/litru, cu numai 100 de lei mai ieftina decat benzinele "Euro premium" si "Premium fara plumb", al caror pret stagneaza. Petrom scumpeste cu 700 de lei si motorina "Euro diesel", pana la 28.900 lei/litru. Actualele scumpiri sunt in prea mica masura efectul scumpirilor record ale titeiului din ultimele zile, si sunt mai degraba, efectul anuntatei strategii de vanzari a operatorilor romani, care vor sa aduca preturile motorinei la nivelul cererii si al costurilor, comparabile cu cele ale benzinei. (Adrian N. Ionescu)

Tribunalul Bucuresti - Sechestrul pe bunurile lui Ciomu, rejudecat

Tribunalul Bucuresti a decis ieri sa mentina sechestrul asigurator asupra bunurilor medicului Naum Ciomu, dar a admis recursul formulat de aparatorul doctorului si masura punerii sub sechestru va fi rejudecata de instanta care o dispusese initial Judecatoria Sectorului 5. Ciomu este judecat pentru vatamare corporala dupa ce a sectionat penisul unui barbat in timp ce il opera. Avocatul lui Ciomu, Gabriel Manu, a pledat pentru casarea sentintei Judecatoriei Sectorului 5, pe motiv ca magistratii nu au precizat daca hotararea s-a facut in sedinta publica.
×
Subiecte în articol: observator